Στην υγειά μας!

Τέσσερις προτάσεις διακόσμησης, για να δημιουργήσεις ένα μικρό μπαρ στο σπίτι σου.

Λόγω κορονοιού, μένω σπίτι. Δεν έχω άλλη επιλογή. Έχω μόνον ευθύνη. Ατομική και κοινωνική.

Και τι κάνω; Δουλεύω. Έχω αυτήν την ευχέρεια. Έχω το προνόμιο να μεταφέρω το γραφείο μου, στο σπίτι. Μένω σπίτι και δουλεύω από το σπίτι. «Και τις υπόλοιπες ώρες; Τι κάνω; Πως τις γεμίζω;» αναρωτιέμαι.

Αναρωτιέμαι και σκέφτομαι το χρόνο. Τις υπόλοιπες ώρες και τις υπόλοιπες μέρες. Δεν ξέρω πόσο θα κρατήσει. Δε γνωρίζω πότε θα τελειώσει αυτός, ο πρωτόγνωρος εγκλεισμός. Δεν υπάρχει απάντηση. Και ανησυχώ. Ανησυχώ για τη δική μου ψυχική υγεία και την υγεία των γύρω μου. Ανησυχώ για το άγνωστο.

«Πότε θα μπορέσω ξανά, να έρθω σε πραγματική επαφή με τον κοινωνικό μου περίγυρο; Πότε θα αγκαλιάσω ελεύθερα και θα φιλήσω αγαπημένα πρόσωπα; Πότε θα καλέσω την παρέα μου, σπίτι για ένα ποτό;» 

Ξάφνου, πετάγομαι από τον καναπέ και αναφωνώ «ΠΟΤΟ!». Συνειδητοποιώ περιχαρής, ότι είπα τη μαγική λέξη. Όχι τη λέξη που θα με κάνει σκνίπα για «να ξεχάσω τον πόνο μου». Αλλά τη λέξη που θα προετοιμάσει το σπίτι, να δεχτεί την παρέα μου, για να γιορτάσουμε την άρση του εγκλεισμού και τη νίκη κατά του ιού.

Κατευθύνομαι με χαρούμενα βήματα στην κουζίνα και ανοίγω το ντουλάπι με τα ποτά. Τα συγκεντρώνω μπροστά μου και αρχίζω να σκέφτομαι προτάσεις διακόσμησης ενός μικρού μπαρ. Επιστρατεύω ποτήρια κρασιού, ουίσκι, λικέρ, δίσκους, κουτάκια και ξεκινώ την προσπάθεια. Διαλέγω σημεία του σπιτιού, που πιστεύω πως θα είναι εύκολα προσβάσιμα από τους μελλοντικούς καλεσμένους μου και τοποθετώ τα ποτά και τα αντικείμενα, πραγματοποιώντας διάφορους συνδυασμούς. Στη συνέχεια, επιλέγω τις καλύτερες εκδοχές μίνι μπαρ, που δημιούργησα και βγάζω τις φωτογραφίες μου.

Στο τέλος, χαζεύω τις λήψεις ικανοποιημένη. Τώρα πια δεν ανησυχώ. H αγωνία μου κλείστηκε σε ένα παλιό, άδειο μπουκάλι από κρασί. Τώρα, ξέρω πως θα περάσει. Είμαι σίγουρη. Το μόνο που χρειάζεται, είναι υπομονή και θετική στάση.

Αν λοιπόν και εσύ μένεις σπίτι, σκέψου δημιουργικά και αισιόδοξα. Ρίξε μια ματιά στις προτάσεις μου, βγάλε τα ποτά από το ντουλάπι και δημιούργησε το τώρα και το μέλλον· Φτιάξε τη διάθεση σου και φαντάσου τη στιγμή που θα τα πιεις με τους φίλους σου.

Στην υγεία μας!

Leave a Reply