Η φωτεινή πλευρά του καλοκαιριού.

Ένα βίντεο για τις καλοκαιρινές βόλτες στην πόλη.

Καλοκαιράκι. Η πιο όμορφη περίοδος του χρόνου, για τους περισσότερους. Η ζεστή, εύθυμη πλευρά του. Η εποχή που περιμένουμε πως και πως για να ξεχυθούμε στις παραλίες, να νιώσουμε ανέμελα, να γευτούμε το κέφι και την χαρά σε μεγαλύτερο βαθμό από ότι τις υπόλοιπες μέρες του χρόνου.

Και ενώ ήρθε ο Ιούλιος και φθάσαμε στα μέσα του καλοκαιριού, για εμένα τα θερινά όνειρα μετατράπηκαν σε όνειρα καλοκαιρινής νυκτός. Έκανα πολλά σχέδια για φέτος και το περίμενα με μεγάλη ανυπομονησία. Όμως μία παροιμία λέει πως «όταν ο άνθρωπος κάνει σχέδια, ο Θεός γελάει». Κάτι θα ξέρει…

 

Γιατί εγκλωβίστηκα στην πόλη και όλα τα όνειρα για παραλίες και βουτιές έλαβαν άδοξο τέλος. Περνάω λοιπόν τον καιρό μου μέσα σε ένα γκρίζο περιβάλλον. Σε ένα τοπίο που ζω όλο το χρόνο και δεν με βοηθάει να ανανεωθώ και να αλλάξω την διάθεση μου.

Μέσα σε αυτές τις συνθήκες, οι σκέψεις και τα συναισθήματα μου σκοτεινιάζουν, παίρνουν το χρώμα της πόλης και αγριεύουν.  Και τότε είναι που μου έρχεται μία άλλη παροιμία στο μυαλό που λέει πως «όποιος δεν έχει μυαλό, έχει πόδια». Και πάλι, κάτι ξέρει…

 

Αφού δεν κατάφερα να φύγω και περιορίστηκα στην πόλη, βρήκα έναν εναλλακτικό τρόπο φυγής. Χρησιμοποίησα το μυαλό και ξεκίνησα τις βόλτες με τα πόδια! Γιατί δεν υπάρχει καλύτερο πράγμα στην πόλη από το καλοκαιρινό σεργιάνι.

Υπάρχουν αρκετά σημεία που μπορείς να περπατήσεις, να χαλαρώσεις και να αφήσεις ελεύθερο το μυαλό σου να πετάξει. Είναι η εποχή με την λιγότερη κίνηση. Είναι η περίοδος όπου η πόλη διακατέχεται από μια νωχελικότητα, μία ραστώνη. Γι’ αυτό και οι βόλτες μπορούν να μετατραπούν σε όαση.

 

Αν καταφέρεις να ανακαλύψεις γραφικά μέρη που ακούγονται τα πουλιά, μπορείς να δεις πράσινο ή θάλασσα υπάρχει περίπτωση να ξεχάσεις που βρίσκεσαι και να πάρεις μια γερή δόση ελευθερίας.

Και ενώ μπορείς να ξεκινήσεις το περπάτημα και όλα γύρω σου να φαίνονται άγρια και γκρίζα, μετά από λίγη ώρα σίγουρα θα αλλάξει η διάθεση και θα αρχίσουν να φωτίζουν και να γίνονται χαρούμενα. Άλλωστε που ξέρεις τι μπορεί να συναντήσεις;

Το είπε και ο Lou Reed.

Κάνε μια βόλτα στην πόλη και μπορεί να πέσεις πάνω σε πολλές εκπλήξεις. Όχι μόνο άγριες αλλά και ευχάριστες.

Αν λοιπόν εγκλωβίστηκες στην πόλη το κατακαλόκαιρο και σκοτεινιάζει η ψυχή σου, βάλε τα πιο άνετα παπούτσια σου και ξεκίνα το σεργιάνι.

Καλή διασκέδαση!

Leave a Reply