Οι υφές του καλοκαιριού.

Τέσσερις φωτογραφίες που απεικονίζουν την αίσθηση του Ιουλίου.

Κατακαλόκαιρο. Μεσημέρι. Σκάει ο τζίτζικας. Ξαπλώνω στην παραλία, πάνω στην κίτρινη πετσέτα μου, φορώντας ασπρόμαυρο μπικίνι και ψάθινο καπέλο. Και τρώω. Παγωμένα κομματάκια μπανάνας.

photography-summer-textures-georgiakalt-1

Η αίσθηση που ορίζει την ευτυχία. Γιατί τι είναι η πληρότητα; Ένα συναίσθημα που νιώθω κάποιες στιγμές. Κάτι που μου γεμίζει όλες τις αισθήσεις. Την ακοή, την όραση, την αφή, την όσφρηση και την γεύση. Ακούω το κύμα που σκάει δίπλα μου, βλέπω ένα υπέροχο τοπίο, μυρίζω την θάλασσα, γεύομαι το τροπικό φρούτο και αγγίζω την άμμο.

photography-summer-textures-georgiakalt-2

Αντιλαμβάνομαι το εξωτερικό περιβάλλον, με τις αισθήσεις. Οι αισθήσεις του ανθρώπου είναι πέντε. Επιπλέον, στη λαϊκή φιλοσοφία υπάρχει και η ‘έκτη αίσθηση’ που σημαίνει τη δυνατότητα να αισθανθείς ή να συναισθανθείς την άμεση μελλοντική έκβαση ενός γεγονότος.

Και εγώ, την συγκεκριμένη στιγμή, καλύπτω και την έκτη. Γιατί διαισθάνομαι ότι σύντομα θα ζεσταθώ πολύ, θα λιώσουν τα παγωμένα κομματάκια μπανάνας και θα βουτήξω σύντομα στην θάλασσα. Για να αποκτήσω μία νέα εμπειρία που θα μου γεμίσει τις αισθήσεις και θα με κάνει και πάλι ευτυχισμένη. Απλά και όμορφα.

photography-summer-textures-georgiakalt-3

photography-summer-textures-georgiakalt-4

Αν η φωτογράφιση σου ξυπνάει τις αισθήσεις τρέξε σε μία παραλία.

photography-summer-textures-georgiakalt-5

Leave a Reply