Η χαρά της επόμενης ημέρας.

Μία φωτογράφιση για την ανάγκη της ένδυσης και το παιχνίδι των συνδυασμών.

Πάει πια καιρός που η ένδυση είναι ένα παιχνίδι. Μια καθημερινή πρόκληση να ταιριάξω χρώματα, υφές και φόρμες. Μία διαρκής αναζήτηση ανάμεσα σε γραμμές, κύκλους, μοτίβα, μεγέθη και νούμερα.

Πάει αρκετός καιρός, που αποφάσισα πως τα ρούχα θα είναι ένας καθημερινός τρόπος διασκέδασης. Μία αναγκαστική συνήθεια που με προσωπική διάθεση και φαντασία, μπορεί να μετατραπεί σε χαρούμενη διέξοδο ρουτίνας. Από τότε που δέχθηκα το σώμα μου όπως είναι, η ανάγκη για προστασία του μετατράπηκε σε βραδινή φαντασίωση. Μία φαντασίωση που την επόμενη μέρα γίνεται πραγματικότητα. Κάθε νύχτα, όταν έχω ξεμπερδέψει από τις σκοτούρες και έρχεται η ώρα για χαλάρωση, η ερώτηση «τί θα βάλω αύριο;» εμφανίζεται και η διασκέδαση αρχίζει!

Ξεκινάω να σκέφτομαι ποιες είναι οι υποχρεώσεις, οι εργασίες ή οι προορισμοί της επόμενης ημέρας, ενημερώνομαι για την πρόγνωση του καιρού και αρχίζω το σχεδιασμό του πρωινού μου outfit. Σαρώνω με το μυαλό μου, όλα τα αντικείμενα της ντουλάπας που θα μπορούσαν να πληρούν τις ανάλογες προϋποθέσεις και στη συνέχεια περνάω στο πιο διασκεδαστικό μέρος, που είναι οι πιθανοί συνδυασμοί ρούχων.

Εδώ το μυαλό δοκιμάζει οτιδήποτε, ελεύθερα. Τα ταιριάσματα που γίνονται δεν είναι πάντα επιτυχή και οι νοητές εικόνες που σχηματίζονται μπορεί να είναι από περίεργες έως αστείες. Όταν έχω καταλήξει σε δύο με τρία σενάρια και νιώσω καλά με τις επιλογές μου, προσθέτω στη διαδικασία και τα αξεσουάρ. Εκεί πια, το παιχνίδι μετατρέπεται σε πανηγύρι· μαντήλια, ζώνες, τσάντες, παπούτσια και κοσμήματα παρελαύνουν όλα μπροστά στα μάτια μου και η επιλογή γίνεται με σύντομες διαδικασίες. Τώρα που έχω αποφασίσει τα ρούχα, το να προσθέσω αξεσουάρ είναι αρκετά εύκολο.

Στο τέλος, το μόνο που μένει είναι να έρθει το επόμενο πρωί και να δοκιμάσω τις επιλογές μου. Έτσι, μόλις χαράξει η μέρα και σηκωθώ από το κρεβάτι μου, ξεκινώ να βάζω σε εφαρμογή τα στιλιστικά μου σχέδια. Πρώτα δοκιμάζω το πιο αγαπημένο σενάριο και αν δεν μείνω ικανοποιημένη, περνάω στο αμέσως επόμενο. Συνήθως, καταφέρνω να φθάσω μέχρι τον δεύτερο πιθανό συνδυασμό. Όταν ολοκληρώσω το σύνολο, είμαι έτοιμη να υποδεχτώ τη νέα μέρα και να αντιμετωπίσω τις δυσκολίες της με την καλύτερη δυνατή διάθεση και γεμάτη αυτοπεποίθηση.

Αυτό είναι το παιχνίδι μου. Το ονομάζω «η χαρά της επόμενης ημέρας» και με διασκεδάζει ιδιαίτερα, κάθε φορά. Σε αυτό λοιπόν το παιχνίδι αφιερώνω σήμερα τη φωτογράφηση. Και χαίρομαι ιδιαίτερα που το μοιράζομαι μαζί σου.

Γιατί για να παίξω το παιχνίδι μου, δεν χρειάζεται να περιμένω να γεμίσω τη ντουλάπα μου με μεγάλη ποικιλία ρούχων, ούτε να παρακολουθήσω με αφοσίωση τη μόδα ή τις στιλιστικές προτάσεις των ειδικών. Το μόνο απαραίτητο είναι να αγαπώ το σώμα μου, να γνωρίζω τα όμορφα του σημεία και να έχω δεχτεί τα αρνητικά του. Από εκεί και πέρα είναι θέμα φαντασίας και διάθεσης.

Αν λοιπόν νιώθεις έτοιμη ή έτοιμος για συνδυασμούς, ρίξε μια ματιά στις φωτογραφίες, άνοιξε τη ντουλάπα σου και ξεκίνα το παιχνίδι της χαράς.

Καλή διασκέδαση!

Leave a Reply