Πιπεριές χορτάτες.

Μια φωτογράφιση και μια συνταγή για πιπεριές γεμιστές με πλιγούρι, κανέλα και κιμά.

Οι γεμιστές πιπεριές είναι μία κλασική μεσογειακή συνταγή, συνυφασμένη με την ελληνική κουζίνα και παράδοση. Αποτελούν ένα αγαπημένο φαγητό, για αυτό οι Έλληνες δημιούργησαν άπειρες παραλλαγές που αφορούν την γέμιση.  Πιπεριές γεμιστές με ρύζι (τα λεγόμενα «ορφανά»), γεμιστές με φέτα, με κεφαλοτύρι, πιπεριές γεμιστές με κιμά κ.α. Μία εναλλακτική συνταγή είναι η γέμιση με πλιγούρι, φαγητό νοστιμότατο και υγιεινό.

-food-photography-stuffed-peppers-georgiakat-3

Το πλιγούρι το γνώρισα τα τελευταία χρόνια, προσπαθώντας να αντικαταστήσω το άμυλο στην διατροφή μου. Ψάχνοντας λοιπόν για κάτι πιο υγιεινό αλλά εξίσου νόστιμο, έπεσα πάνω στο πλιγούρι το οποίο είναι ένα δημητριακό πλούσιο σε φυτικές ίνες και σύνθετους υδατάνθρακες. Από τότε το χρησιμοποιώ σε σαλάτες αλλά και ως υποκατάστατο πηγών υδατανθράκων, όπως το ρύζι και οι πατάτες.

 

-food-photography-stuffed-peppers-georgiakat-4

Το ίδιο έκανα και με τις γεμιστές πιπεριές. Βρήκα μία πολύ καλή συνταγή για την αντίστοιχη γέμιση και από τότε απολαμβάνω τα γεμιστά μου με αυτόν τον τρόπο. Η συνταγή πάρθηκε από το womenonly.gr.

Σήμερα είναι η πρώτη φορά που πραγματοποίησα μία μικρή παραλλαγή θέλοντας να δώσω μία πιο πικάντικη, «πολίτικη» γεύση. Στα μπαχαρικά της γέμισης πρόσθεσα μισή πρέζα κανέλα, μπαχάρι και ηλιόσπορους. Έτσι οι πιπεριές μου φάνταζαν πραγματικά «χορτάτες» με τόσα υλικά και ήταν αρκετά ενδιαφέρουσες αισθητικά για να αποφασίσω την πραγματοποίηση μίας μικρής φωτογράφισης.

Αν χορταίνει το μάτι σου με το αποτέλεσμα, δοκίμασε το.

Leave a Reply