Τα φώτα σου.

Τέσσερις προτάσεις κατασκευής και ανανέωσης, φωτιστικών οροφής.

Έρχονται Χριστούγεννα. Ώρα να βγουν τα λαμπιόνια από τα κουτιά και να αρχίσει ο στολισμός του σπιτιού. Ανοίγω τις συσκευασίες και μεταφέρω τη λάμψη στο χριστουγεννιάτικο δένδρο αλλά και σε ότι άλλο μέσα στο σπίτι,πιστεύω πως θα δώσει εορταστική διάθεση. Στο τέλος ξαπλώνω κατάκοπη, στον καναπέ.

Και εκεί που είμαι έτοιμη να νιώσω ανακούφιση αλλά και χαρά για τον ερχομό των Χριστουγέννων, ξαφνικά πέφτει η ματιά μου στο ταβάνι. Κοιτάω το φωτιστικό και αλλάζω πορεία και διάθεση. Πετάγομαι όρθια και περπατώ πάνω-κάτω,με έντονο βήμα.

«Μα πως το είχα ξεχάσει; Πως μου διέφυγε;», αναρωτιέμαι με έκπληξη. Η έκπληξη, γίνεται ενθουσιασμός και ο ενθουσιασμός, δημιουργία. Τόσον καιρό, περιμένω τα Χριστούγεννα για να δώσω μία ιδιαίτερη ατμόσφαιρα στον χώρο μου και ξεχνώ την καθημερινότητα. Ξεχνώ, πως το φως είναι σημαντικό όχι μόνο στις γιορτές αλλά και τις υπόλοιπες μέρες του χρόνου, που η ρουτίνα με καταβάλει. Μία λάμψη ενός ιδιαίτερου φωτιστικού οροφής, θα ανέβαζε τη ψυχολογία και θα ομόρφυνε το σπίτι μου.

Έτσι, πιάνω αμέσως δουλειά. Αρχίζω να σκέφτομαι πρακτικές  και οικονομικές λύσεις για να αλλάξω την όψη των ταβανιών και την ατμόσφαιρα του χώρου μου. Με μια γρήγορη έρευνα στο διαδίκτυο,ανακαλύπτω χιλιάδες τρόπους να κατασκευάσω τα δικά μου φωτιστικά οροφής εξαρχής ή να μετατρέψω παλιά αντικείμενα, σε μοναδικές πηγές φωτός.

Επιστρατεύω ένα καλάθι για περιοδικά, σύρματα, καλώδια, ένα παλιό φωτιστικό της γιαγιάς και σπρέι στις αποχρώσεις του μαύρου και του άσπρου. Γαντζάκια, αλυσίδα, τανάλια και διάφορα εργαλεία, μπαίνουν στις υπηρεσίες μου και η διάθεση φτάνει στο ταβάνι!

Μετά από δύο εβδομάδες και αφού έχω ολοκληρώσει το project, ξαπλώνω ξανά στον καναπέ. Τα φωτιστικά οροφής είναι έτοιμα, αναμμένα και τα λαμπιόνια του χριστουγεννιάτικου δένδρου, τρεμοπαίζουν χαρούμενα. «Τώρα μάλιστα!» σκέφτομαι, δυνατά. «Τώρα, μπορώ να δεχτώ με μεγαλοπρέπεια τον καινούριο χρόνο και στη συνέχεια να το γιορτάζω κάθε μέρα!». Τέλος, πιάνω τη φωτογραφική μηχανή και τραβάω λήψεις για να μοιραστώ μαζί σου, το αποτέλεσμα.

Αν θες λοιπόν και εσύ να γιορτάζεις όλο το χρόνο και τα φωτιστικά οροφής στον χώρο σου, χρειάζονται ανανέωση, ρίξε μια ματιά στις φωτογραφίες μου, χρησιμοποίησε τη φαντασία σου και δώσε στον εαυτό σου…τα φώτα σου.

Καλή επιτυχία!