Στο πλαίσιο του φθινοπώρου

Τέσσερις τρόποι να διακοσμήσεις τους τοίχους του σπιτιού σου.

Κάθε εποχή φέρνει την αλλαγή. Δημιουργεί την διάθεση για μια καινούργια αρχή. Δίνει το πράσινο φως στο διαφορετικό, στο νέο.

Η σταδιακή αλλαγή της θερμοκρασίας, των χρωμάτων στην φύση και της γκαρνταρόμπας στις ντουλάπες δηλώνουν τον ερχομό του φθινοπώρου και την προετοιμασία για μια νέα χρονιά· σχολική, επαγγελματική, ίσως και συναισθηματική.

Μέσα στα πλαίσια αυτών των αλλαγών, άρχισα να σκέφτομαι πως είναι απαραίτητη η ανανέωση και στην διακόσμηση του σπιτιού.

Έτσι, ξεκίνησα να ψάχνω τρόπους αλλαγής στον χώρο μου. Αφού απέρριψα αρκετές ιδέες, κατέληξα πως ο ευκολότερος και οικονομικότερος τρόπος να ανανεώσω το σπίτι μου για το φθινόπωρο, είναι η αλλαγή διακόσμησης στους τοίχους του.

Αρχικά έπρεπε να σκεφτώ πως και με τι τρόπο θα πραγματοποιούσα την αλλαγή που ήθελα, χωρίς να ξοδέψω πολλά χρήματα αλλά ταυτόχρονα δίνοντας ένα καλό αποτέλεσμα.

Η απάντηση ήρθε γρήγορα. Με την μέθοδο της ανταλλαγής. Δηλαδή με το να κατεβάσω όλα τα κάδρα του σπιτιού μου, να τα συγκεντρώσω σε έναν χώρο και να κάνω νέους συνδυασμούς ανταλλάσσοντας, για παράδειγμα, μία ξύλινη κορνίζα από την κρεβατοκάμαρα με μία μεταλλική από το σαλόνι.

Προσπάθησα να κάνω διαφορετικές συνθέσεις, παντρεύοντας υλικά, χρώματα και αντικείμενα για να μου δώσουν το αποτέλεσμα που επιθυμούσα.

Αν το χρώμα κάποιας κορνίζας δεν ταίριαζε με τα υπόλοιπα δεν δίστασα να την βάψω. Προτίμησα το λευκό, ως ασφαλές, ουδέτερο και φωτεινό.

Στην συνέχεια, έβγαλα τα “παλιά” θέματα από τις κορνίζες και ξεκίνησα να σχεδιάζω νέα. Επέλεξα γεωμετρικά μοτίβα και γράμματα της αλφαβήτας, που λόγω του επαγγέλματος μου, τα έχω αδυναμία.

Σε περίπτωση που δεν μπορείς να σχεδιάσεις, το διαδίκτυο είναι γεμάτο από free images που μπορείς να κατεβάσεις, να εκτυπώσεις και να τοποθετήσεις στα κάδρα σου.

Το επόμενο βήμα ήταν να βρω άλλα αντικείμενα που θα συνδύαζα με τα κάδρα ώστε να δώσουν ικανοποιητικό αποτέλεσμα. Η λύση δόθηκε από την συλλογή μου με τα διακοσμητικά πιάτα. Το ταίριασμα με τις κορνίζες ήταν μία ευχάριστη έκπληξη γιατί έδωσαν έναν διαφορετικό και ενδιαφέρον τόνο.

Παράλληλα, έπρεπε να σιγουρευτώ πως η σύνθεση για κάθε τοίχο θα ήταν η ιδανικότερη, πριν αρχίσω να καρφώνω. Για να έχω βέβαιο αποτέλεσμα άρχισα τις πρόβες. Σχεδίασα πρόχειρα σε ένα χαρτί το σημείο που θα έμπαινε κάθε αντικείμενο, μετρώντας τις διαστάσεις του κάθε τοίχου και ορίζοντας την απόσταση μεταξύ των αντικειμένων. Αφού άπλωσα στο πάτωμα τις συνθέσεις και σιγουρεύτηκα, ξεκίνησα το κρέμασμα.

Στο τέλος το αποτέλεσμα με ικανοποίησε γιατί άλλαξε την διάθεση μου και ανανέωσε τον χώρο μου. Ήμουν έτοιμη να υποδεχτώ το φθινόπωρο, με νέα πλαίσια στους τοίχους και γεμάτη θετική ενέργεια.

Αν λοιπόν η αλλαγή είναι μέρος της ζωής σου και η αρχή κάθε εποχής σε ανανεώνει, κατέβασε τα κάδρα από τους τοίχους και ξεκίνα τους συνδυασμούς.

Καλή επιτυχία!

Leave a Reply