Στα κρύα του λουτρού

Τέσσερις προτάσεις διακόσμησης για το μπάνιο σου.

Στο έλεος του χειμώνα. Έχουμε φθάσει για τα καλά στον τελευταίο μήνα του και το κρύο βασιλεύει. Οι ώρες που περνάω σπίτι είναι ελάχιστες λόγω των έντονων ρυθμών και η χαλάρωση είναι απαραίτητη. Ψάχνω μία ώρα για τον εαυτό μου, μία μοναδική ώρα που θα χωθώ στο ντουζ, θα γεμίσω την μπανιέρα με έλαια, αφρόλουτρα και μέσα στην απόλυτη ηρεμία θα ακούω τον αέρα έξω να λυσσομανάει και θα σκέφτομαι πόσο τυχερή είμαι.

Μία τέτοια μέρα ήταν και η χθεσινή. Περίμενα με αγωνία να γυρίσω σπίτι, ύστερα από μία κρύα διαδρομή στους δρόμους της πόλης και να χωθώ κάτω από το καυτό νερό, παρέα με το ημίφως των κεριών και τον ήχο του άγριου ανέμου να με νανουρίζει.

Όταν έφθασα σπίτι, έβγαλα κάθε layer ρούχου που με εμπόδιζε, άναψα κεριά και άνοιξα την βρύση να γεμίσει ατμούς το μπάνιο. Όμως μια δυσάρεστη έκπληξη με περίμενε. Είχε χαλάσει ο λέβητας του φυσικού αέριου, το νερό έτρεχε κρύο και το θερμαντικό σώμα ήταν νεκρό. Μάταια περίμενα να αλλάξει η θερμοκρασία στο μπάνιο… είχα μείνει κυριολεκτικά στα κρύα του λουτρού.

Απογοητευμένη, κάθισα στην άκρη της μπανιέρας και σκεφτόμουν τις χαμένες μου προσδοκίες, όταν τυχαία έπεσε η ματιά στον πάγκο του νιπτήρα. Διαπίστωσα πως ήταν άδειος. Παραμελημένος. Δεν είχα τίποτα πάνω του, που να δίνει στον χώρο κάτι ιδιαίτερο. Έλειπαν βασικά διακοσμητικά στοιχεία που θα του χάριζαν ένα ιδιαίτερο ύφος και σίγουρα θα μου άλλαζε την διάθεση, αν το είχα μελετήσει νωρίτερα.

Και εκεί είναι που πήρα την απόφαση. Μέσα στο κρύο μπάνιο, μακριά από το όνειρο της χαλάρωσης αποφάσισα να βρω τρόπους που θα δώσουν χαρακτήρα στον χώρο μου. Άνοιξα τα ντουλάπια έβγαλα οτιδήποτε μου άρεσε, τα άπλωσα στα πλακάκια και έκανα συνδυασμούς.

Για να πετύχω το αποτέλεσμα που σας παρουσιάζω, επιστράτευσα κάθε μπουκάλι, και αντικείμενο που θεώρησα όμορφο, καθώς και είδη βασικής υγιεινής όπως μπατονέτες και βαμβάκι. Δεν ξέχασα να προσθέσω στις συνθέσεις, κεριά και φυτά που δίνουν ιδιαίτερη αίσθηση στον χώρο.

Βασικός στόχος μου, ήταν να κάνω θεματικούς και χρωματικούς συνδυασμούς. Πρόσεχα να δημιουργώ διχρωμίες αντικειμένων που ταιριάζουν στην χρήση μεταξύ τους, όπως για παράδειγμα «μακιγιάζ» ή «περιποίηση προσώπου».

Μέσα σε δύο ώρες κατάφερα να βγάλω τέσσερις εναλλακτικές συνθέσεις που με χαροποίησαν τόσο πολύ ώστε ξέχασα το κρύο και την κούραση.

Αν λοιπόν  τύχει και εσύ να βρεθείς στα κρύα του λουτρού, μην απογοήτευσε! Ψαχούλεψε τα ντουλάπια, διακόσμησε τον προσωπικό σου χώρο και να είσαι σίγουρος πως την επόμενη φορά που θα χωθείς στους ατμούς της μπανιέρας, το περιβάλλον θα ενισχύσει την χαλάρωση σου και η εμπειρία θα είναι αξέχαστη.

Καλή επιτυχία!

Leave a Reply