Σαν καταχώρηση.

Τέσσερις προτάσεις διακόσμησης περιοδικών, σε εσωτερικούς χώρους.

Είσαι εθισμένος. Σου αρέσει η υφή του ιλουστρασιόν χαρτιού και των τυπωμένων εικόνων. Μαγεύεσαι από τη μυρουδιά και το ξεφύλλισμα των σελίδων. Συλλέγεις περιοδικά.

Τα μαζεύεις και τα ταξινομείς. Μπορεί τα ενδιαφέροντα σου να είναι πολλά ή λίγα. Να έχουν να κάνουν με τη μόδα, το design, τη διακόσμηση, την ιστορία ή να ετοιμάζεσαι για γάμο. Μπορεί να συλλέγεις κόμικς ή ακόμα και να σου αρέσουν τα κοινωνικά σχόλια-κουτσομπολιά. Ότι και να σε ελκύει, εσύ μαζεύεις. Συγκεντρώνεις τις στοίβες των περιοδικών και τα αποθηκεύεις. Δημιουργείς στήλες με δεκάδες από τεύχη και μερικές φορές εύχεσαι να είχες απελευθερωθεί από αυτά. Όμως δεν σου κάνει καρδιά να τα στείλεις στο καλάθι των αχρήστων. Τα αγαπάς και δεν θέλεις να τα αποχωριστείς.

Και εκεί είναι που αναρωτιέσαι, πόσο χώρο ακόμα θα διαθέσεις για την αποθήκευσή τους. Πού και πως μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις έξυπνα, ώστε να οργανωθούν κατάλληλα και να μην βρεθείς στο δύσκολο δίλημμα «σκουπίδια ή δωρεά».

Κάτι παρόμοιο σκεφτόμουν και εγώ πρόσφατα, όταν για κάποιο λόγο χρειάστηκε να ανατρέξω σε ένα παλιό τεύχος του +Design. Aναρωτιόμουν, πως πέρα από την αποθήκευση, θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω τις συλλογές των περιοδικών στο χώρο μου. Και φυσικά δεν χρειάστηκα πολύ χρόνο γιατί μου ήρθε η κατάλληλη ιδέα, ανοίγοντας ένα περιοδικό εσωτερικής διακόσμησης.

Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος οργάνωσης, από το να χρησιμοποιήσω τις στοίβες των περιοδικών για να διακοσμήσω το σπίτι μου. Συνειδητοποίησα ότι πέρα από τον κλασσικό τρόπο αποθήκευσης, δηλαδή τα ράφια, μπορώ να τοποθετήσω τα περιοδικά σε διάφορα μέρη και έπιπλα του σπιτιού. Με αυτόν τον τρόπο θα καταφέρω να δώσω ζωντάνια στο χώρο και μεγαλύτερη χρησιμότητα στα αγαπημένα μου περιοδικά.

Έτσι, ξεκίνησα να τα οργανώνω ανάλογα με το χρώμα της ράχης τους και επέλεξα να τα τοποθετήσω σε τραπεζάκια, σκαμπό, καρέκλες ακόμα και στο πάτωμα. Πρόσεξα να βάλω, στο πάνω μέρος της στοίβας, ένα περιοδικό με ωραίο εξώφυλλο και παράλληλα να ταιριάζει στα χρώματα του χώρου. Ευχαριστήθηκα τόσο πολύ με το αποτέλεσμα, που σκέφτηκα πως κατάφερα να μοιάζει η σύνθεση με καταχώρηση, δηλαδή με διαφήμιση σε περιοδικό, όπως την αποκαλούμε στο χώρο της γραφιστικής. Τέλος κάθισα αναπαυτικά σε μια πολυθρόνα, τράβηξα ένα περιοδικό στην τύχη και άρχισα να το ξεφυλλίζω.

Αν λοιπόν είσαι λάτρης των περιοδικών και της εσωτερικής διακόσμησης, ανασκουμπώσου, συγκέντρωσε τα αγαπημένα σου τεύχη και δώσε περισσότερη ζωή στο χώρο σου.

Καλή επιτυχία!

 

Leave a Reply