Η πρώτη εντύπωση.

4 προτάσεις διακόσμησης για την είσοδο του σπιτιού σας.

Πρώτος, το παραδέχθηκε ο Πυθαγόρας. «Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός». Δεν είναι δυνατόν να ξεκινάς κάτι χωρίς να έχεις δημιουργήσει τις καλύτερες ή τις ευνοϊκότερες συνθήκες. Αυτές είναι που θα σου δώσουν την ώθηση για να συνεχίσεις με περισσότερη διάθεση και δύναμη.

Το ίδιο συμβαίνει και στο σπίτι. Όταν θέλεις να  δημιουργήσεις έναν χώρο που να σου ταιριάζει και να σου φτιάχνει την διάθεση, θα πρέπει να ξεκινήσεις από την αρχή. Από την είσοδο του. Με άλλα λόγια, θα χρειαστεί να διακοσμήσεις το χολ του σπιτιού σου, με έναν τρόπο που να σου αρέσει πολύ και να σε βολεύει.

Η λέξη «χολ» προέρχεται από την λατινική φράση «entrance hall» και χρησιμοποιήθηκε κυρίως τις προηγούμενες δεκαετίες στην Ελλάδα.  Σημαίνει την είσοδο ή τον διάδρομο που βρίσκεται μεταξύ δύο κύριων χώρων ενός σπιτιού. Σήμερα, συνεχίζει να χρησιμοποιείται αλλά με λιγότερη συχνότητα.

Όπως και να το πεις, ο πρώτος χώρος που θα δεις όταν μπεις στο σπίτι σου είναι εξίσου σημαντικός με τους υπόλοιπους και για αυτό πρέπει να του δώσεις την ανάλογη προσοχή.

Αυτές ήταν οι σκέψεις μου, όταν αποφάσισα να κάνω κάποιες αλλαγές στην είσοδο του σπιτιού μου. Αναλογιζόμουν πως ενώ είναι ένας χώρος που τον χρησιμοποιώ πολύ λίγο, αποτελεί ένα στρατηγικό σημείο που θα πρέπει να το διαμορφώσω κατάλληλα.

Και επειδή δεν είχα την δυνατότητα να αγοράσω καινούρια έπιπλα για το χολ, άρχισα να σκέφτομαι εναλλακτικούς τρόπους για να το διακοσμήσω εκ νέου. Αρχικά αναρωτήθηκα: «πως θα γίνει λειτουργικός ώστε να μου δώσει την καλύτερη απόδοση;» και «ποια αντικείμενα χρησιμοποιώ συχνότερα όταν μπαίνω ή όταν βγαίνω από το σπίτι;». Η απαντήσεις ήταν απλές. Παπούτσια και αξεσουάρ είχαν την πρώτη θέση, ενώ παρατήρησα ότι δεν υπάρχει πολύ φως λόγω έλλειψης παραθύρου.

Έτσι ξεκίνησα να συνδυάζω φωτιστικά με αντικείμενα που χρησιμοποιώ συχνά στην είσοδο του σπιτιού, ενώ παράλληλα θυμήθηκα παλιά ή ξεχασμένα πράγματα (όπως μια καρέκλα, μια σκάλα που βρήκα σε ένα γιαπί κάποτε και ένα σκαμπό). Μετά από κάποια ώρα, κατάφερα να δημιουργήσω κάποιους συνδυασμούς που με ικανοποίησαν και φυσικά δεν έχασα την ευκαιρία να τους μοιραστώ μαζί σου.

Δημιούργησα μια καλή πρώτη εντύπωση για εμένα και για τους ανθρώπους που επιλέγω να βάλω στο σπίτι μου, δίνοντας μία πολύ καλή υπόσχεση για ότι έπεται στο εσωτερικό του. Αν λοιπόν σου αρέσει η καλή αρχή,

δοκίμασε το.

Leave a Reply