Να μην σου τύχει.

Πως να διακοσμήσεις το γραφείο σου. Τέσσερις προτάσεις διακόσμησης.

Πόσες φορές σου έχει τύχει; Πόσες φορές ξεκινάς να γράψεις, να σχεδιάσεις, να υπολογίσεις, να διαβάσεις, να μελετήσεις ή να δουλέψεις γενικότερα και δεν μπορείς με τίποτα;

Πρώτα, φταίει ο καφές που δεν πέτυχε. Μετά φταίει το στυλό ή το μολύβι που δεν γράφει καλά. Στην συνέχεια κολλάει το pc και στο τέλος σε ενοχλεί η καρέκλα, που δεν είναι κατάλληλη για το γραφείο σου. Σου φταίνε τα πάντα και το τίποτα είναι το μόνο που πετυχαίνεις.

Όμως, όπως λέει ένα διαφημιστικό σλόγκαν, «δεν έτυχε, πέτυχε». Γιατί το περιβάλλον εργασίας είναι πολύ σημαντικό και επηρεάζει τόσο την συγκέντρωσή, όσο και την απόδοση. Για μερικούς, περιβάλλον εργασίας θεωρείται το έμψυχο υλικό. Συνεργάτες, αν είσαι σε εργασιακό-επαγγελματικό χώρο ή μέλη της οικογένειας αν είσαι στο γραφείο του σπιτιού σου. Για άλλους, περιβάλλον εργασίας αποτελεί η οθόνη του υπολογιστή τους (desktop-επιφάνεια εργασίας).

decorate-your home-office-interior-design-by-georgiakalt-3

Για κάτι «οπτικούς» τύπους σαν και εμένα, περιβάλλον εργασίας είναι το ίδιο το γραφείο και ο τρόπος με τον οποίο είναι διακοσμημένος. Όσο πιο κοντά στα γούστα μου, τόσο πιο καλά εργάζομαι. Όσο πιο οργανωμένο, τόσο πιο καλή διάθεση έχω για να ξεκινήσω να σχεδιάζω.

decorate-your home-office-interior-design-by-georgiakalt-4decorate-your home-office-interior-design-by-georgiakalt-2

 

Όταν λοιπόν αρχίζουν να αυξάνονται τα κρούσματα της «τύχης», ξέρω τι φταίει και η περίσταση χρειάζεται γενναίες αποφάσεις. Πρέπει σύντομα να ανανεώσω την διακόσμηση του γραφείου μου, για να έχω καλύτερα αποτελέσματα.

decorate-your home-office-interior-design-by-georgiakalt-5

decorate-your home-office-interior-design-by-georgiakalt-7

Ανανέωση, δεν σημαίνει απαραίτητα έξοδα. Μπορείς να βρεις αντικείμενα μέσα στο σπίτι που δεν τα χρησιμοποιείς ή να κάνεις ανταλλαγές αντικειμένων. Για παράδειγμα, μπορείς να μεταφέρεις το επιτραπέζιο φωτιστικό, από το κομοδίνο της κρεβατοκάμαρας, στο γραφείο και το φωτιστικό του γραφείου στο κομοδίνο. Επίσης μπορεί να ανακαλύψεις ένα παλιό παιχνίδι του παιδιού σου και να το τοποθετήσεις πάνω στο γραφείο σου. Η παλιά κούπα, μπορεί να γίνει μολυβοθήκη και ένα παλιό πλακάκι, μπορεί να μεταμορφωθεί σε σουβέρ για τον καφέ σου.

decorate-your home-office-interior-design-by-georgiakalt-8decorate-your home-office-interior-design-by-georgiakalt-6

Όλα μπορούν να γίνουν. Όλα μπορούν να αλλάξουν. Ακόμη και η όρεξη σου για δουλειά. Το μόνο που χρειάζεται είναι να μην το αφήσεις στην τύχη του.

Αν θες να ξαναπιάσεις δουλειά αβίαστα, δοκίμασε το.

Οι προτάσεις διακόσμησης, πραγματοποιήθηκαν με προσωπικά αντικείμενα. Τα μόνα «ψεύτικα» υλικά, είναι τα κάδρα στους τοίχους και τα τρία θέματα είναι δημιουργήματα άλλων σχεδιαστών («Αmelie» , «Οh my days» by Barry Leonard και «Flowers»). 

Leave a Reply