Μνήμες, κόσμημα.

Τέσσερις τρόποι για να οργανώσεις τα κοσμήματα, στο χώρο σου.

Καρφίτσες, δαχτυλίδια, περιδέραια, σκουλαρίκια, μενταγιόν, βραχιόλια και ρολόγια. Όλα, αντικείμενα που κοσμούν το σώμα και μας προσφέρουν αυτοπεποίθηση, ομορφιά και λάμψη.

Τα δικά μου στολίδια, βρίσκονταν παντού μέσα στο σπίτι. Ξεχασμένα σε συρτάρια, παρατημένα άναρχα πάνω σε έπιπλα, οργανωμένα σε κουτιά, κρυμμένα σε μέρη που ξεχνούσα πως υπάρχουν. Αντικείμενα αγαπημένα, που είχα καταχωνιάσει παντού και έχανα τη δυνατότητα να στολιστώ και να θυμηθώ. Να αναπολήσω στιγμές και αγαπημένα πρόσωπα. 

Γιατί πολλά από αυτά είναι δώρα, χαρισμένα με αγάπη και προσφερόμενα σε ιδιαίτερα γεγονότα. Μία γιορτή, κάποια γενέθλια, μία επέτειος, μια προσωπική επιτυχία. Στιγμές σημαντικές στη ζωή μου, που συμβολίζονται λιτά. Κοσμήματα «μνήμες», φτιαγμένα με απλά υλικά αλλά περίτεχνα σχεδιασμένα. Χάνδρες, κοχύλια, φθηνά μέταλλα, plexiglass, σχοινιά, ξύλο, δέρμα και αλυσίδες είναι μερικά από τα υλικά τους. Απλά, αλλά υπέροχα. Γιατί μου τα χάρισαν με αγάπη, εκτίμηση και τρυφερότητα.

“Και εγώ τι κάνω;” αναρωτήθηκα πρόσφατα, όταν τυχαία ανακάλυψα ένα σετ σκουλαρίκια που μου είχε δωρίσει η μητέρα μου. “Τα κρύβω και ξεχνώ τις εμπειρίες, τις όμορφες στιγμές και τα ζεστά συναισθήματα που μου χάρισαν. Είναι σαν να αρνιέμαι το παρελθόν, σαν να πετάω μέρος της ζωής μου”.

Σκέψεις και προβληματισμοί που με οδήγησαν να πάρω μία απόφαση· να φροντίσω την οργάνωση τους με τέτοιο τρόπο ώστε να τα έχω στο οπτικό μου πεδίο, να τα φορώ και να θυμάμαι. Το μόνο που έμενε να αποφασίσω, ήταν πως θα τα τοποθετούσα με επιτυχία για να τα βλέπω συχνά και παράλληλα να κοσμούν το σώμα και το χώρο μου.

Άρχισα να σκέφτομαι διάφορους τρόπους οργάνωσης των κοσμημάτων, από τους πιο απλούς μέχρι τους πιο σύνθετους. Πραγματοποίησα μια γρήγορη έρευνα στο διαδίκτυο για αντίστοιχες ιδέες και συγκέντρωσα όλα εκείνα τα αντικείμενα του σπιτιού που θεωρούσα πως θα μπορούσαν να βοηθήσουν. Στη συνέχεια, χώρισα τα κοσμήματα σε ομάδες με βάση το υλικό και το χρώμα τους και ξεκίνησα τους πειραματισμούς. Όταν κατέληξα στους τρόπους οργάνωσης τους, είχα σχεδόν τελειώσει. Το μόνο που έμενε, ήταν να διαλέξω τα σημεία του σπιτιού που θα τα τοποθετούσα ώστε να εναρμονίζονται με το περιβάλλον μου.

Το αποτέλεσμα, σου το παρουσιάζω σήμερα γεμάτη ικανοποίηση. Γιατί κατάφερα να ξεθάψω τις μνήμες μου, να βιώσω ξανά τις όμορφες στιγμές και να προσθέσω νέες. Γιατί μπόρεσα να στολίσω το σπίτι, το σώμα και την ψυχή μου.

Αν τύχει να σκοντάψεις και εσύ πάνω σε κάποιο παλιό κόσμημα που σου χάρισαν και νιώσεις μια γλυκιά νοσταλγία, ρίξε μια ματιά στις εικόνες μου και ξεκίνα να κοσμείς τις μνήμες σου.

Καλή επιτυχία!

Leave a Reply