Το τερπνόν μετά του ωφελίμου.

Ιδέες διακόσμησης με λευκά και διάφανα βάζα.

Έρχονται! Έρχονται!

Τα Χριστούγεννα είναι προ των πυλών και όλοι είμαστε σε φούριες. Τρέχουμε να προλάβουμε τις δουλειές μας, τις άδειες μας και τις προετοιμασίες για το γιορτινό τραπέζι. 

Δώρα, κορδέλες, μελομακάρονα, κουραμπιέδες, γαλοπούλες, καλά σερβίτσια και ρούχα, χριστουγεννιάτικα δένδρα, φωτάκια, καθαρισμός του σπιτιού, όλα μπαίνουν στο χορό της προετοιμασίας. Τρέχουμε να προλάβουμε για να χαρούμε τις γιορτινές μέρες. Τρέχουμε και περιμένουμε να ζήσουμε τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά με μια αίσθηση πληρότητας, αγάπης και ευτυχίας.

Μέσα σε αυτήν τη δίνη των προετοιμασιών βρίσκομαι και εγώ. Βιάζομαι να προλάβω τα πάντα και να ευχαριστήσω τους αγαπημένους μου ανθρώπους. Έτσι, δε βρίσκω χρόνο να ασχοληθώ με εμένα. Να ασχοληθώ με το blog. Δεν παίρνω ανάσα και ξέρω πως δε θα μπορέσω να ετοιμάσω μια νέα πρόταση διακόσμησης. 

Απογοητεύομαι. «Ωραία τα Χριστούγεννα! Μέρες χαράς και ευτυχίας. Αλλά…αλλά χάνω τη σειρά μου! Προσπαθώ να ικανοποιήσω τους αγαπημένους μου και δε βρίσκω χρόνο για άλλα αγαπημένα μου…»

Προβληματισμένη, χαζεύω τα παλιά κείμενα του blog και κυρίως την κατηγορία των άρθρων της διακόσμησης. «Tι κρίμα που δε θα προλάβω φέτος…» συλλογίζομαι. Ξάφνου, κοιτώντας τις εικόνες του blog να περνάνε από μπροστά μου, μου έρχεται η ιδέα. «Το βρήκα!» αναφωνώ. «Θα ξετρυπώσω ανέκδοτες φωτογραφίες από διάφορα θέματα-projects που έχω δουλέψει, θα σκεφτώ ένα ενιαίο θέμα και θα δημιουργήσω ένα νέο άρθρο!».

Έτσι και έγινε! Μελετώντας φωτογραφίες που δεν είχα δημοσιεύσει, παρατήρησα πως έχω αρκετές λήψεις με λευκά και διάφανα βάζα. Φωτογραφίες, που μπορούν να παρουσιάσουν ιδέες διακόσμησης με αυτά. Αφού τις επίλεξα προσεκτικά, επεξεργάστηκα τις εικόνες και σου τις παρουσιάζω. 

Ένιωσα τόσο χαρούμενη και ικανοποιημένη. Χαρούμενη γιατί έρχονται τα Χριστούγεννα και ικανοποιημένη γιατί κατάφερα να βρω λίγο χρόνο για την αγαπημένη μου συνήθεια!

Αν λοιπόν αγχώνεσαι και εσύ με τις προετοιμασίες των γιορτών και δε βρίσκεις χρόνο για τον εαυτό σου, ρίξε μια ματιά στις εικόνες μου και που ξέρεις; Μπορεί να καταφέρεις και εσύ «το τερπνόν μετά του ωφελίμου!» 

Καλές γιορτές!

Leave a Reply