Κουτί, κουτάκι

Τέσσερις απλές προτάσεις διακόσμησης με θέμα τα κουτιά.

Υπάρχουν παντού στο σπίτι μας. Μικρά, μεγάλα, πολύχρωμα, μονόχρωμα. Από μέταλλο ή από χαρτί. Με σχέδια ή χωρίς. Κάθονται αναπαυτικά σε μια γωνία ενός ραφιού ή μέσα σε ένα ντουλάπι. Ακουμπάν στο πάτωμα επιβλητικά ή κρύβονται μέσα σε αποθήκες και μπαούλα.

Τα κουτιά είναι καθημερινά, συνηθισμένα αντικείμενα και τα βρίσκουμε σε κάθε σπίτι. Έχουν χρηστική ιδιότητα, μιας και αποτελούν αποθηκευτικό χώρο στον οποίο μπορούμε να τοποθετήσουμε οτιδήποτε, ανάλογα με το μέγεθος τους. Από ρούχα, παπούτσια και χαρτιά μέχρι κοσμήματα και βίδες.

Παράλληλα, τα κουτιά έχουν την δυνατότητα να μας οργανώνουν τον χώρο. Μία σωστή επιλογή και ομαδοποίηση τόσο των αντικειμένων που αποθηκεύονται σε αυτά όσο και ο τρόπος τοποθέτησης τους, προσφέρει εκπληκτικά αποτελέσματα οργάνωσης και έξυπνης αποθηκευτικής λύσης στον χώρο μας.

Όμως τα κουτιά έχουν και μια άλλη ιδιότητα. Αυτήν, που χαρίζει στο σπίτι έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα, όταν είναι όμορφα και συνδυάζονται αρμονικά με άλλα διακοσμητικά αντικείμενα. Με αυτόν τον τρόπο, αποκτούν διπλό ρόλο και μας δίνουν την δυνατότητα να τα χρησιμοποιήσουμε όπως επιθυμούμε.

Είναι λοιπόν απαραίτητα. Γι’ αυτό και εγώ δεν χάνω ευκαιρία να τα συγκεντρώνω είτε τα χρειάζομαι άμεσα είτε όχι. Ξέρω πως κάποια στιγμή θα τα αναζητήσω και έτσι βρίσκονται πάντα κάπου μέσα στο σπίτι, για να με εξυπηρετήσουν. Μπορεί να μην είναι μεγάλα ή να προέρχονται από απλές συσκευασίες προϊόντων που είχα αγοράσει παλιότερα, αλλά τα αποθηκεύω όλα και την κατάλληλη στιγμή τα ξετρυπώνω και παίρνουν την θέση που τους αξίζει.

Έτσι έγινε και σήμερα, που αποφάσισα να δημιουργήσω διακοσμητικές συνθέσεις με θέμα τα κουτιά. Άνοιξα ντουλάπια και συρτάρια, εντόπισα αυτά που ήθελα, τα συγκέντρωσα και ξεκίνησα το παιχνίδι της δημιουργίας.

Το αποτέλεσμα είναι αυτό που παρουσιάζω. Δημιουργήθηκαν τέσσερεις συνθέσεις με κριτήριο το χρώμα. Η χρηστική τους ιδιότητα δεν έπαιξε κανένα ρόλο στην συγκεκριμένη περίπτωση,  αλλά το κάθε κουτί μου έδωσε απίστευτες στιγμές ευχαρίστησης και ομόρφυνε τον χώρο μου.

Αν λοιπόν δεν θέλεις να πεις «το κουτί, κουτάκι» και σου αρέσει η οργάνωση αλλά και η ευχάριστη εικόνα του σπιτιού σου, συγκέντρωνε ότι κουτί βρεις και με την πρώτη ευκαιρία χρησιμοποίησε το και διακόσμησε το.

Καλή επιτυχία!

Leave a Reply