Κατειλημμένο

Πώς να διακοσμήσεις ένα απλό παγκάκι.

Όπως την άνοιξη στα πάρκα. Ηλιόλουστες μέρες και θέλεις να κάνεις την βόλτα σου, να δεις λίγο πράσινο, κόσμο και να χαλαρώσεις σε κανένα παγκάκι. Αλλά τέτοιες μέρες είναι πάντα κατειλημμένο… Μια κυρία κάθετε και καταλαμβάνει όλον τον χώρο με τις σακούλες από τα ψώνια της, κάποιος κύριος έχει ανεβάσει τον τεράστιο σκύλο του και παίζει μαζί του και σε άλλο παγκάκι, ένα ζευγαράκι ερωτοτροπεί ξαπλωμένο φαρδιά πλατιά σε όλο το μήκος του…

Οπότε επιλέγεις το κοντινότερο καφέ για να λιαστείς και να ευχαριστηθείς την υπέροχη ημέρα. Και συμπωματικά, απλώνεσαι σε ένα παγκάκι-bench, μιας και είναι έντονο trend τα τελευταία χρόνια.

Μια τέτοια ημέρα μου ήρθε η έμπνευση να γράψω αυτό το άρθρο. Γιατί τα παγκάκια δεν είναι μόνο μόδα στις καφετέριες αλλά και στην εσωτερική διακόσμηση των σπιτιών. Τοποθετούνται στα χολ, στα σαλόνια δίπλα ή πίσω από τον καναπέ, στην τραπεζαρία και σε πολλούς άλλους χώρους.

Το παγκάκι είναι ένα πολύ απλό έπιπλο που μπορεί να κατασκευαστεί εύκολα και να αναλάβει τον ρόλο του καθίσματος ή του τραπεζιού. Έτσι όταν άρχισα να ψάχνω για παγκάκι, το μυαλό μου πήγε στο παλιό, χαμηλό τραπέζι που χρησιμοποιούσε η γιαγιά στο σαλόνι της. Ένα απλό γεωμετρικό τραπεζάκι με γερά πόδια που κάνει απόλυτα και για παγκάκι.

Επέλεξα να συνεχίσω την προηγούμενη χρήση του, με διαφορετικό τρόπο. Έτσι, το ακούμπησα δίπλα στον τοίχο και άρχισα να το διακοσμώ. Όπως πάντα, σκέφτηκα θέματα διακόσμησης ανάλογα με τα χρώματα του χώρου και τα αντικείμενα που είχα στην διάθεση μου.

Το αποτέλεσμα πραγματικά με εξέπληξε και σίγουρα έδειχνε το παγκάκι κατειλημμένο αλλά με έναν όμορφο τρόπο.

Αν την έχεις πατήσει και εσύ κάποιο ανοιξιάτικο πρωινό και έχεις ξεχασμένο κανένα παγκάκι ή παλιό χαμηλό τραπεζάκι, δοκίμασε το.

Leave a Reply