Κάθε κατεργάρης στον πάγκο του.

Πέντε προτάσεις διακόσμησης για τον πάγκο της κουζίνας σου.

Είναι γνωστό πως η φράση “κάθε κατεργάρης στον πάγκο του” σήμερα χρησιμοποιείται για να περιγράψει την επαναφορά στην δουλειά, στην ρουτίνα ή στην τάξη. Στην συγκεκριμένη περίπτωση η τελευταία εκδοχή είναι αυτή που ταιριάζει γάντι.

Η διακόσμηση του πάγκου μιας κουζίνας είναι βαρετή και πολλές φορές δύσκολη δουλειά. Και αυτό συμβαίνει γιατί αποτελεί πάγκο εργασίας, με αποτέλεσμα να είναι συνήθως βρώμικος ή γεμάτος αντικείμενα. Έτσι δυσκολεύει πολύ το έργο δημιουργίας μιας όμορφης εικόνας.

Το μυστικό για έναν ωραίο πάγκο, είναι η τάξη και η λειτουργικότητα. Η απελευθέρωση του από αντικείμενα, που δεν χρησιμοποιούνται καθημερινά, είναι το πρώτο βήμα. Αμέσως δημιουργείται χώρος για να δουλέψεις , μπορείς να τον καθαρίσεις πιο εύκολα ενώ παράλληλα σου δίνει έναν “λευκό καμβά” για να  διακοσμήσεις.

Έτσι συνέβη και με τον δικό μου πάγκο. Στην συγκεκριμένη περίπτωση ο κατεργάρης ήμουν εγώ, που έβλεπα για πολύ καιρό την κουζίνα μου ανακατωμένη και άσχημη. Αποφάσισα λοιπόν να μαζέψω ότι δεν χρησιμοποιώ και να τα αποθηκεύσω, οργανωμένα, στα ντουλάπια μου.

Το επόμενο βήμα ήταν να σκεφτώ το θέμα της διακόσμησης. Ήθελα κάτι απλό, με λίγα αντικείμενα που θα έχουν χρηστικό χαρακτήρα. Έτσι, αφού σκέφτηκα ποια πράγματα της κουζίνας χρησιμοποιώ πιο πολύ, τα άπλωσα στο πάτωμα ως συνήθως και άρχισα να κάνω συνδυασμούς μέχρι να βγει ένα αποτέλεσμα που να με ικανοποιεί.

Η ερώτηση “πόσο συχνά χρησιμοποιώ αυτό το αντικείμενο;” ήταν συνέχεια στο μυαλό μου ενώ παράλληλα πρόσεχα να συνδυάζω παρόμοια χρώματα και υφές.  Διακοσμητικά στοιχεία όπως ένα κάδρο ή ένα φυτό, έδωσαν την πινελιά που μου έλειπε.

Το αποτέλεσμα ήταν να δημιουργηθούν πέντε διαφορετικά θέματα που με ικανοποίησαν ιδιαίτερα. Αποφάσισα λοιπόν να τα διακοσμήσω διαδοχικά, αλλάζοντας τα ανά τακτά διαστήματα ώστε να μην βαριέμαι και επέλεξα να τα μοιραστώ μαζί σου.

Αν νιώθεις και εσύ κατεργάρης και θέλεις να “μαγειρέψεις” τον πάγκο της κουζίνας σου,

δοκίμασε το.

Leave a Reply