Γεωμετρικό βασίλειο

Τρεις προτάσεις διακόσμησης για το καλοκαίρι.

Πως είναι η ζούγκλα;Τροπική, με πυκνή βλάστηση, περίεργους ήχους από εξωτικά πουλιά και μεγαλόσωμα ζώα.

Και το καλοκαίρι; Πώς είναι; Λουσμένο στο φως, γεμάτο χρώματα, σχήματα και ζωή.

Πως είναι να προσπαθείς να διακοσμήσεις το σπίτι σου έχοντας στο νου σου ένα τέτοιο τοπίο;

Ίσως λίγο δύσκολο αλλά όχι ακατόρθωτο. Η μαγική συνταγή βασίζεται στην καλή διάθεση, στην πλούσια φαντασία σου και σε κάποια από τα παραπάνω στοιχεία.

Ξεκίνησαν οι ζεστές μέρες και η διάθεση για αλλαγή στον χώρο μου ήταν αρκετά έντονη. Συνεχώς σκεφτόμουν τροπικές παραλίες, χρώματα, ήλιο και σχήματα. Ώσπου, δεν άντεξα. Άρχισα να ψάχνω τρόπους για να μετατρέψω τον χώρο μου σε ένα γεωμετρικό βασίλειο. Ο βασικός μου προβληματισμός επικεντρωνόταν στο πως θα καταφέρω να συνδυάσω την ζούγκλα με το καλοκαίρι, σε έναν τελείως διαφορετικό χώρο και με περιορισμένο budget.

Έσπαγα το κεφάλι μου και αναρωτιόμουν αν θα τα καταφέρω μέχρι που έπεσα πάνω σε μία σακούλα με πλαστικά ζωάκια, στο super market. Πρόκειται για παιχνίδια, που προέρχονται από μια άλλη εποχή. Συνήθως κυκλοφορούν σε θεματικές ενότητες, όπως για παράδειγμα «οι δεινόσαυροι». Εγώ, είχα την τύχη να συναντήσω ένα σακουλάκι με ζώα της ζούγκλας. Τίγρεις, ελέφαντες, ρινόκεροι και λιοντάρια ήταν στοιβαγμένα μέσα σε ένα πλαστικό σακουλάκι και με κοιτούσαν αδιάφορα.

Η συνάντηση μας ήταν καθοριστική και η γνωριμία μου μαζί τους, ενθουσιώδης. Τα αγόρασα αμέσως, μιας και η τιμή τους είναι πολύ χαμηλή και κατευθύνθηκα στο σπίτι με σκοπό να τα βάψω και να τους δώσω άλλη όψη.

Αφού τελείωσα με την μεταμόρφωσή των ζώων, προχώρησα στην αναζήτηση διακοσμητικών στοιχείων και επίπλων που θα συνδυάζονταν μαζί τους και θα έδιναν το αποτέλεσμα που επιθυμούσα. Οι βασικές λέξεις που τριγύριζαν στο μυαλό μου ήταν «σχήμα» και «χρώμα».

Με αυτόν τον τρόπο, δεν άργησα να συγκεντρώσω ότι χρειαζόμουν. Παλιά τραπεζάκια και γεωμετρικά αντικείμενα που τα έβαψα στο χρώμα που επιθυμούσα. Ένα χάρτινο τρίγωνο, που ήταν κάποτε προωθητικό σταντ για μπύρα, ένα πράσινο κερί και ένα παλιό τσέρκι ήταν τα στοιχεία που με ενθουσίασαν και θεώρησα πως θα κάνουν την διαφορά.

Αφού τα μάζεψα όλα τριγύρω μου, ξεκίνησα το ευχάριστο μέρος της διακόσμησης που είναι πάντα η σύνθεση. Άρχισα να τα συνδυάζω και να προσπαθώ να δημιουργήσω την ζούγκλα που τόσο επιθυμούσα.

Το αποτέλεσμα σου το παρουσιάζω εδώ. Με εντυπωσίασε και μου έφτιαξε τόσο την διάθεση που αποφάσισα να το μοιραστώ μαζί σου.

Αν λοιπόν σκέφτεσαι τροπικά μέρη και περιπέτειες σε μια ζούγκλα, δεν έχεις παρά να δεις τις φωτογραφίες και να φτιάξεις το δικό σου γεωμετρικό βασίλειο.

Καλή επιτυχία!

Leave a Reply