Εσωτερικές λεπτομέρειες

4 εικόνες διακόσμησης που ίσως κάνουν την διαφορά.

Το έχουν πει πολλοί. Η λεπτομέρεια κάνει την διαφορά. Για κάθε πλευρά της ζωής. Για κάθε στιγμή της καθημερινότητας.

Το έχει πει και ένας από τους ύψιστους. O Charles Eames: “The details, are not the details, they make the design”. Και φυσικά δεν θα μπορούσα επ ουδενί να διαφωνήσω μαζί του. Γιατί πέρα από τον σεβασμό και την εκτίμηση που τρέφω για το έργο του, εφαρμόζω την φιλοσοφία του και εγώ. Και έχει δυνατό αποτέλεσμα. Πάντα.

Γιατί οτιδήποτε αφορά τον σχεδιασμό, δεν μπορεί να εφαρμοστεί σωστά χωρίς ο δημιουργός να προσέξει τις λεπτομέρειες. Μια μικρή αλλαγή σε οποιαδήποτε εφαρμογή, μπορεί να έχει τόσο μεγάλη επιρροή που να καταφέρει να αλλάξει τις ισορροπίες, να τονίσει ένα στοιχείο ή να μεταμορφώσει την σύνθεση σε κάτι εντελώς διαφορετικό.

Αυτόν τον κανόνα, της προσοχής στην λεπτομέρεια, ακολουθώ και όταν αποφασίζω να διακοσμήσω κάποιες γωνιές του σπιτιού μου. Έχω παρατηρήσει ότι πέρα από τον συνδυασμό των χρωμάτων, των υλικών, τον επίπλων και της φόρμας τους, μια μικρή πινελιά μπορεί να δώσει χαρακτήρα. Να ζωντανέψει τον χώρο και να τον φέρει πιο κοντά σε εμένα. Σε αυτό που είμαι και θέλω να εκφράζει το περιβάλλον που ζω.

 

Μπορεί να είναι ένα βάζο με λουλούδια, ένα μικρό κάδρο, ένα περίτεχνο κεραμικό πιάτο, ένα βιβλίο του ενδιαφέροντος μου ή ένα σουβενίρ από ένα μακρινό ταξίδι. Μπορεί να είναι ο τρόπος που είναι τοποθετημένο ένα διακοσμητικό αντικείμενο, το πως το φως (τεχνητό ή μη) αντανακλάται σε ένα επιτοίχιο κάδρο ή το χρώμα που έχει καλύψει ένα εξώφυλλο βιβλίου για να κάνει αντίθεση με τα υπόλοιπα, που είναι γύρω του.

Όλα, μα όλα τα στοιχεία που υπάρχουν μέσα στο σπίτι είναι συνθέσεις, συνεχής παρατήρησης και λεπτομερειών. Οι μικρές διαφορές είναι, που μας κάνουν να αισθανόμαστε όμορφα, που προκαλούν το ενδιαφέρον μας. Και αυτός ο τρόπος σκέψης είναι που με επηρεάζει τόσο, ώστε αποφάσισα να τον μοιραστώ μαζί σου σε αυτό το άρθρο.

Αν λοιπόν σου άρεσαν οι εικόνες και είσαι άνθρωπος της λεπτομέρειας δώσε βάση, πειραματίσου και διασκέδασε το. Στο τέλος θα νιώσεις καλυτέρα και ο χώρος σου θα σε εκφράζει περισσότερο.

Καλή επιτυχία!

Leave a Reply