Η επιστήθια

Τρεις προτάσεις διακόσμησης για την πιο φιλική καρέκλα.

Είναι η καρέκλα μύθος. Η καρέκλα φίλος. Μοναδική και αγαπημένη. Την βλέπεις παντού. Σε σπίτια, εμπορικά καταστήματα, καφετέριες και μπαρ. Από design studios μέχρι συνοικιακά κομμωτήρια. Είναι δημοφιλής και αξεπέραστη.

Αν και έχει σχεδιαστεί το 1950 από κορυφαίους designers, παραμένει σύγχρονη και γοητευτική. Πρόκειται για την πλαστική καρέκλα των Eames.  Μια καρέκλα με χίλια πρόσωπα. Ένα έπιπλο που το βρίσκεις σε διαφορετικές εκδοχές και σε άπειρα χρώματα. Μπορείς να καθίσεις σε αυτήν άνετα, να την διακοσμήσεις ή απλά να την αποθηκεύσεις και να την χρησιμοποιήσεις όποτε την χρειάζεσαι.

Η καρέκλα που δεν χάνει το στιλ της ακόμα και αν έχεις αποκτήσει ένα κακό αντίτυπο της. Οι καμπύλες της σε σαγηνεύουν και τα ιδιαίτερα πόδια της σε εντυπωσιάζουν. Τα διαφορετικά της χρώματα σε παρακινούν να παίξεις μαζί της και η απλή φόρμα της, να την εντάξεις σε οποιαδήποτε χώρο.

Είναι η καρέκλα που αγαπώ πολύ και την βρίσκω παντού. Πάντα με βγάζει ασπροπρόσωπη, όποιο στιλ διακόσμησης και αν διαλέξω. Την φροντίζω, την σέβομαι και αυτή ανταποδίδει. Σαν μια αγαπημένη κολλητή. Σαν μια επιστήθια φίλη.

Για αυτό και την παρουσιάζω σήμερα. Όπως την χρησιμοποιώ στον χώρο μου. Χωρίς ιδιαίτερες παρεμβάσεις και αλλαγές.

Έχω επιλέξει την άσπρη εκδοχή της με τα ξύλινα πόδια. Και παρόλο που αποτελεί φθηνό αντίτυπο της γνήσιας Eames, δεν με ενοχλεί καθόλου. Το πρωτότυπο design είναι τόσο ισχυρό που μεταφέρεται σε κάθε αντίτυπο χωρίς να έχει αισθητές, αρνητικές επιπτώσεις τόσο στην αισθητική όσο και στην λειτουργικότητα της.

Εδώ, παρουσιάζω τον τρόπο που επέλεξα εγώ να την χρησιμοποιώ, με το συγκεκριμένο ύφος που έχω δώσει στον χώρο μου. Όμως μια γρήγορη ματιά στο web μπορεί να σου δώσει πολλές εναλλακτικές ιδέες διακόσμησης ή τοποθέτησης της σε διαφορετικούς χώρους.

Aν λοιπόν είσαι οπαδός της πλαστικής καρέκλας Eames και την νιώθεις επιστήθια, ρίξε μια ματιά στις φωτογραφίες, εμπνεύσου και ξεκίνα στενές σχέσεις μαζί της.

Καλή επιτυχία!

Leave a Reply