Ο βάτραχος που έγινε πρίγκηπας.

DIY: Πώς να μετατρέψεις τα πόδια ενός κομοδίνου σε επιτραπέζιο φωτιστικό.

Όπως το παραμύθι. Το άσχημο και «άχρηστο» ζώο που γίνεται πολύτιμος σύντροφος. Με μία μόνο παραλλαγή. Δεν χρειάστηκε να φιλήσω τον βάτραχο αλλά… να τον κολλήσω.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Το καλοκαίρι που πραγματοποιούσαμε ανακαίνιση στο σπίτι μας, αποφασίσαμε να χαμηλώσουμε τα κομοδίνα της κρεβατοκάμαρας μας γιατί ήταν πολύ ψηλά σε σχέση με το κρεβάτι. Το αποτέλεσμα ήταν αρκετά ικανοποιητικό και αυτό που μας έμεινε ήταν 8 κομμάτια ξύλου, σε χρώμα σημύδας, που αποτελούσαν τα πόδια των κομοδίνων.

Αρχικά σκέφτηκα να τα πετάξω γιατί θεωρούσα ότι ήταν άχρηστα αντικείμενα. Τελικά, μέσα στην αναμπουμπούλα της ανακαίνισης, τα παράχωσα σε ένα ντουλάπι.

geometric-table-lamp-diy1-by-georgiakaltgeometric-table-lamp-diy-2-by-georgiakalt

Μετά από αρκετό καιρό και ψάχνοντας για κάτι τελείως άσχετο, βρέθηκα μπροστά στα «άχρηστα» κομμάτια ξύλου. Τα έβγαλα από το ντουλάπι και ήμουν έτοιμη να τα πετάξω όταν μου ήρθε η ιδέα. Αποφάσισα να τα κάνω πρίγκηπα. Να τα μετατρέψω δηλαδή από άχρηστο, σε χρήσιμο αντικείμενο.

Ξεκίνησα να παίζω με τα κομμάτια και να δημιουργώ σχέδια. Τα ξύλα ήταν κομμένα ακριβώς στην ίδια διάσταση, 12×8 cm. Παραλληλόγραμμα κομμάτια που μου έδιναν διάφορα σχήματα. Τελικά αποφάσισα να δημιουργήσω ένα επιτραπέζιο φωτιστικό. Χρησιμοποίησα τα 6 από τα 8 και τα τοποθέτησα με τέτοιο τρόπο ώστε να δίνουν το σχήμα των φωτογραφιών. Τα κόλλησα με ισχυρή κόλλα για ξύλινες επιφάνειες και στην συνέχεια πρόσθεσα το καλώδιο και την λάμπα, κολλώντας τα με το ίδιο υλικό.

geometric-table-lamp-diy-4-by-georgiakalt geometric-table-lamp-diy-5-by-georgiakalt

Το αποτέλεσμα είναι αρκετά γεωμετρικό και μου έδωσε ένα εύχρηστο αντικείμενο. Από τότε διακοσμεί την είσοδο του σπιτιού μας. Συντροφεύει τον καθρέφτη και τα άλλα αντικείμενα με μεγάλη επιτυχία. Ένας σωστός πρίγκηπας.

Δοκίμασε το.

Leave a Reply