Υπό το φως των γιορτών.

4 συνθέσεις διακόσμησης για τα κεριά των Χριστουγέννων.

Είναι σαν να κάνεις γιορτές χωρίς να ακούσεις τα κάλαντα. Σαν Πρωτοχρονιά χωρίς τα δώρα. Σαν τον Αι Βασίλη με μαγιό.

Γιορτές χωρίς ατμόσφαιρα, δεν είναι γιορτές και ατμόσφαιρα χωρίς κεριά δεν είναι ατμόσφαιρα. Κάθε σπίτι, σε κάθε μεριά της γης όταν θέλει να δημιουργήσει γιορτινό κλίμα, τοποθετεί και ανάβει κεριά.

Έτσι και εγώ. Για ακόμη μια χρονιά, αποφάσισα να χρησιμοποιήσω τα “μεγάλα μέσα” και να κάνω το σπίτι γιορτινό. Αγόρασα 2 κεριά, ένα μικρό και ένα μεσαίο και κατέβασα από το πατάρι όλα τα χριστουγεννιάτικα στολίδια, παλιά και νέα.

Τα άπλωσα στο πάτωμα και έπιασα δουλειά. Άρχισα να σκέφτομαι πως θα δημιουργήσω μία χριστουγεννιάτικη σύνθεση κεριών που θα ταιριάζει στον χώρο μου και θα αποτελεί μία ανανεωμένη πρόταση. Μετά από ώρα παρατήρησης επέλεξα να δημιουργήσω μία σύνθεση με βάση το χρώμα. Τα κεριά ήταν λευκά-ουδέτερα, πράγμα που σημαίνει ότι ταιριάζουν με όλα τα χρώματα. Τα στολίδια, από την άλλη ήταν χρυσά, κόκκινα και καφέ.

christmas-candle-lights-interior-design-by-georgia-kalt-2

Έτσι, ξεκίνησα να τα ομαδοποιώ και να τα συνδυάζω με τα κεριά για να βγάλω ένα καλό αποτέλεσμα. Και ενώ χαιρόμουν με την εικόνα που σχηματίζονταν, συνειδητοποίησα ότι μου έλειπε κάτι καίριο. Η βάση που θα τοποθετηθούν τα κεριά με τα στολίδια ώστε να ολοκληρωθεί η σύνθεση.

christmas-candle-lights-interior-design-by-georgia-kalt-4

Τα πρώτα αντικείμενα που μου ήρθαν στο μυαλό για να χρησιμοποιήσω ως βάση, ήταν οι «συνήθεις ύποπτοι». Πιάτα, πιατέλες και δίσκοι. Αφού τα εντόπισα, επέλεξα αυτά που θεωρούσα ότι θα ταίριαζαν με τα χρώματα και με τα υλικά των στολιδιών. Στην συνέχεια προσπάθησα να ξεφύγω από τα τετριμμένα και να ψάξω πιο ελεύθερα, για αντικείμενα που δεν είναι συνηθισμένα και μπορούν να διαφοροποιήσουν το αποτέλεσμα. Στο τέλος κατέληξα να χρησιμοποιήσω παλιά βαζάκια μαρμελάδας, αποθηκευτικά γυάλινα δοχεία και ένα παλιό κόσκινο της γιαγιάς.

christmas-candle-lights-interior-design-by-georgia-kalt-3

Το αποτέλεσμα ήταν τόσο ικανοποιητικό, που αποφάσισα να παίξω λίγο παραπάνω με τις συνθέσεις και να δημιουργήσω όχι μία, αλλά τέσσερις. Την μπλε, την κόκκινη, την λευκή-μαύρη και την φυσική.

Τέσσερις προτάσεις που με γέμισαν φως. Το φως της δημιουργικότητας και το γλυκό φως των γιορτών.

Αν θέλεις να περάσεις και εσύ ζεστά Χριστούγεννα, στόλισε τα και άναψε τα.

Καλές γιορτές!

Leave a Reply