Τέσσερις προτάσεις διακόσμησης για μία πολυθρόνα.
Η συνταγή είναι απλή. Προέρχεται από μία άλλη δεκαετία, όπου η γιαγιά η Βαγγελιώ άλλαζε την όψη του σαλονιού της, κάθε άνοιξη και χειμώνα.
Βασικά συστατικά:
- Μία πολυθρόνα του γούστου σου. Εγώ χρησιμοποίησα την πολυθρόνα της γιαγιάς μου, που μου αρέσει πολύ και ανήκει πια στον δικό μου χώρο, από τότε που εκείνη έφυγε από κοντά μας.
- Ένα μαξιλάρι οποιοδήποτε μεγέθους θέλεις. Βασική προϋπόθεση, το μέγεθος της να είναι ανάλογο με αυτό της πολυθρόνας.
- Τουλάχιστον δύο μαξιλαροθήκες. Έτσι ώστε να αλλάζεις την όψη της καρέκλας όσες φορές θέλεις τον χρόνο.
- Τουλάχιστον δύο ριχτάρια ή πασμίνες που ανήκουν στην καρνταρόμπα σου. Τα υφάσματα που θα διαλέξεις καλό θα είναι να έχουν ένα ιδανικό μέγεθος που να καλύπτει την πολυθρόνα, όσο εσύ επιθυμείς.
Εκτέλεση:
Aρχικά, επέλεξε πόσες φορές τον χρόνο θέλεις να ντύσεις διαφορετικά την πολυθρόνας σου. Πολλές φορές η απόφαση μπορεί να εξαρτηθεί από τον αριθμό των υφασμάτων που έχεις και από το πόσες μαξιλαροθήκες μπορείς να συγκεντρώσεις.
Παρόλα αυτά δεν πρέπει ο αριθμός τους να είναι τόσο περιοριστικός μιας και η ευρηματικότητα σου θα παίξει σπουδαίο ρόλο στην συγκέντρωση των «συστατικών». Ένα παλιό σεντόνι, ή ένα φουλάρι μπορεί να αντικαταστήσει άνετα το ριχτάρι και την μαξιλαροθήκη.
Στην συνέχεια, μελέτησε καλά τον χώρο σου. Σκέψου τι χρώματα και στιλ θα ταίριαζαν στην πολυθρόνα ώστε να εναρμονίζεται με το περιβάλλον.
Το τρίτο βήμα, είναι το πιο δύσκολο άλλα και το πιο διασκεδαστικό στην εκτέλεση της συνταγής. Λαμβάνοντας υπόψη τον τρόπο που έχεις διακοσμήσει τον χώρο που βρίσκεται η πολυθρόνα, άρχισε να συνδυάζεις τις μαξιλαροθήκες με τα υφάσματα. Οι δοκιμές μπορεί να σε εκπλήξουν ευχάριστα. Δοκίμασε στιλ, συνδύασε χρώματα, σκέψου πως θα μπει το ύφασμα και που θα τοποθετηθεί το μαξιλάρι.
Κάνε τις εξής ερωτήσεις στον εαυτό σου:
- το ύφασμα θα καλύψει όλη την πολυθρόνα ή μέρος της;
- το μαξιλάρι θα τοποθετηθεί στην πλάτη της πολυθρόνας ή στο κάθισμα;
- ποιο χρώμα ταιριάζει καλύτερα πάνω από την ταπετσαρία-ύφασμα της πολυθρόνας;
Αφού έχεις κάνει τους συνδυασμούς-επιλογές σου, μένει να βρείς τρόπους με τους οποίους θα σταθεροποιηθούν τα υφάσματα πάνω στην πολυθρόνα, χωρίς να χρειάζεται να τα φτιάχνεις κάθε φορά, που κάποιος θα αποφασίζει να την τιμήσει. Ένας τρόπος που ακολουθώ, είναι οι λεπτές καρφίτσες.
Τοποθέτησε μικρές-λεπτές καρφίτσες για να σταθεροποιήσεις το ύφασμα στα μαξιλάρια της πολυθρόνας. Διάλεξε στρατηγικά σημεία που κρατούν το ύφασμα σταθερό και δεν πρόκειται να προκαλέσουν ατύχημα στον άνθρωπο που θα κάτσει ή στο μικρό παιδί που εξερευνά το σπίτι σου.
Τέλος, επέλεξε ποια υφάσματα θα βάλεις στην πολυθρόνα, σε κάθε εποχή του χρόνου αντίστοιχα και είσαι έτοιμη!
Η πολυθρόνα θα είναι πια σαν καινούρια και εσύ θα νιώθεις τόσο περήφανη αλλά και ανανεωμένη που θα επιλέξεις να πραγματοποιήσεις την συνταγή και σε άλλα αντίστοιχα έπιπλα του σπιτιού σου.
Αν σου αρέσει η συνταγή της γιαγιάς, απολαύσε την!