Αυγουστιάτικες βεράντες

Τέσσερις προτάσεις διακόσμησης για το μπαλκόνι, τον Αύγουστο.

Είναι στα φόρτε του. Το καλοκαίρι είναι εδώ και δίνει τα ρέστα του.

Ο ήλιος καίει και τα τζιτζίκια κάνουν αγώνα ξελαρυγγιάσματος. Τα σπίτια λιάζονται και τα λουλούδια περιμένουν σταγόνες δροσιάς, γερμένα στο πλάι. Οι βεράντες παραμένουν έρημες ή κρύβονται πίσω από πολύχρωμες τέντες και φιλοξενούν ελληνικό καφέ και μπόλικο κουτσομπολιό.

Το βραδάκι που ο ήλιος φεύγει αποκαμωμένος, τα μπαλκόνια παίρνουν περισσότερη ζωή. Τα φώτα ανάβουν, τα κεριά διακοσμούν τα τραπέζια και οι άνθρωποι βγαίνουν με ένα ποτήρι κρασί, μία ρακί ή ακόμα και ένα αναψυκτικό για να απολαύσουν το αυγουστιάτικο βράδυ. Οι συζητήσεις δίνουν και παίρνουν και στο βάθος ακούγεται μια καλοκαιρινή μελωδία.

Αυτό είναι το σκηνικό που επικρατεί στις Αυγουστιάτικες βεράντες. Είναι το καλοκαιρινό σημείο συγκέντρωσης των Ελλήνων. Εκεί μαζεύεται η οικογένεια για να δειπνήσει, να δροσιστεί, να κοινωνικοποιηθεί ή να παίξει κάποιο παιχνίδι. Στις βεράντες βγαίνουν οι ερωτευμένοι και χαζεύουν το φεγγάρι ή κάνουν μία ευχή σε ένα αστέρι που πέφτει.

Για αυτό και πρέπει να τις ομορφαίνουμε, ειδικά τον Αύγουστο. Όχι μόνο με την παρουσία μας αλλά και με απλά διακοσμητικά στοιχεία που θα της δώσουν χαρακτήρα.

Έχοντας αυτό το σκεπτικό και περιμένοντας το βράδυ την παρέα μου για να κάτσουμε στην βεράντα, αποφάσισα να κάνω κάποιους μικρούς πειραματισμούς, ώστε να την ανανεώσω και να περάσουμε ακόμα καλύτερα.

Ξεκίνησα να μεταφέρω καρέκλες από το εσωτερικό του σπιτιού και να τις διακοσμώ με μαξιλάρια που είχα σε διάφορα δωμάτια. Πρόσθεσα βάζα και βιβλία, μετέφερα βοηθητικά τραπεζάκια από το σαλόνι και ιδού το αποτέλεσμα.

Δημιουργήθηκαν τέσσερις διαφορετικές προτάσεις-στιλ διακόσμησης που παρουσίασα στην παρέα μου και τέθηκαν σε ψηφοφορία. Στο τέλος, ανακατέψαμε τόσο τα στιλ όσο και τα ποτά και περάσαμε ένα υπέροχο βράδυ.

Αν θες να περάσεις και εσύ μία διαφορετική, Αυγουστιάτικη μάζωξη στην βεράντας σου, ομόρφυνέ την και πέρασε καταπληκτικά.

Καλή διασκέδαση!

 

Leave a Reply