Ο άνθρωπος κασέτα.

Top 10 rock list  τραγουδιών της δεκαετίας του ’90, που μασούσαν τις κασέτες.

Αν είσαι πάνω από 30-35 χρονών, μπορεί να ήσουν και εσύ άνθρωπος κασέτα. Ένας τύπος ή μία τύπισσα που έγραφε σωρηδόν albums ή μουσικές συλλογές σε κασέτες. Ο πιο εύκολος και οικονομικός τρόπος να «φυλακίσεις» έναν ήχο στις δεκαετίες ‘70-’90.

Ο άνθρωπος που δεν χόρταινε την μουσική και μάζευε όλο και περισσότερα κομμάτια, γράφοντας και ξαναγράφοντας κασέτες. Ο άνθρωπος που είχε δημιουργήσει μία συλλογή και ήθελε ολόκληρη βιβλιοθήκη για να τις αποθηκεύσει. Πολλές φορές, τον κυρίευε μία μανία με κάποια τραγούδια και άκουγε κάποιες κασέτες ξανά μέχρι να μασήσουν, να χαλάσουν.

Τέτοιος ήμουν και εγώ. Άνθρωπος κασέτα. Μάζευα, μάζευα, άκουγα και ξανάκουγα. Την δεκαετία του ’90 είχα μια ικανοποιητική συλλογή και μάλιστα αποτέλεσε το ερέθισμα να ασχοληθώ με το design και συγκεκριμένα με το graphic design, γιατί ξεκίνησα να σχεδιάζω τα εξώφυλλα τους.

video-2

Υπήρχαν μερικές κασέτες που τις είχα ιδιαίτερη αδυναμία. Περιείχαν τα καλύτερα και πιο αγαπημένα μου τραγούδια, για αυτό και η σχέση τους με το κασετόφωνο ήταν ιδιαίτερα στενή.

Πρόκειται για γνωστά rock και όχι μόνο, μουσικά κομμάτια:

  1. High Hopes – Pink Floyd (The Division Bell- 1994)
  2. My iron lung- Radiohead (The Bends-1995)
  3. C’mon Billy- PJ Harvey (To Bring You My Love-1995)
  4. Red Right Hand-Nick Cave (Let Love In-1994)
  5. Makes me wanna die- Tricky (Pre-Millennium Tension-1996)
  6. It’s a Fire- Portishead (Dummy-1994)
  7. The Perfect Drug- Nine Inch Nails (1997)
  8. Drive- REM (Automatic for the People-1992)
  9. This Love- Pantera (Vulgar Display of Power-1992)
  10. Protection- Massive Attack (1994)

Nαι, αν είσαι πάνω από 30 χρονών τα θυμάσαι σίγουρα. Αλλά και κάτω από 30 να είσαι, όλο και κάπου τα έχει πάρει το αυτί σου. Και ας μην είσαι άνθρωπος κασέτα.

 

Leave a Reply