Απλές γραμμές

Τέσσερις εικονογραφήσεις αφιερωμένες στην ανθρώπινη απλότητα.

Υπάρχουν φορές που την αναζητώ. Υπάρχουν μέρες που η καθημερινότητα είναι τόσο πολύπλοκη, που το μόνο που χρειάζομαι είναι καθαρότητα.

Υπάρχουν και κάποιες άλλες μέρες που την βρίσκω μπροστά μου, εκεί που δεν την περιμένω. Σκοντάφτω πάνω στην απλότητα και με αφοπλίζει. Πετυχαίνω ένα αυθόρμητο χαμόγελο, ένα “καλημέρα σας” από έναν περαστικό που δεν τον γνωρίζω, μία κοπέλα να τραγουδάει παράφωνα στην μέση του δρόμου, με τα ακουστικά σφηνωμένα στα αυτιά. Άλλοτε πάλι, την βρίσκω στο παιχνίδι ενός παιδιού ή στο δάκρυ μιας κυρίας στην στάση του λεωφορείου.

Κάθε φορά που την συναντώ, μαγεύομαι. Η απλότητα στην ανθρώπινη συμπεριφορά περιέχει τόση ειλικρίνεια που μου μεταδίδει θετική ενέργεια και γεμίζω χαρά, αισιοδοξία και διάθεση για ζωή!

Γιατί τότε είναι που θυμάμαι την ελπίδα. Τότε συνειδητοποιώ, ότι όσο περίπλοκη ή δύσκολη και αν είναι η μέρα μου, δεν παύει να αποτελείται από απλές, ανθρώπινες επαφές. Επαφές και συμπεριφορές που εμπεριέχουν ευθύτητα. Που δεν κρύβουν δεύτερες σκέψεις και εκφράζουν ειλικρινή συναισθήματα. Τότε λοιπόν ανακουφίζομαι γιατί καταλαβαίνω πως όσο ακόμα βρίσκω την απλότητα γύρω μου, τόσο θα ελπίζω ότι δεν χάθηκε τίποτα και αξίζει να ζεις, να δρας και να υπάρχεις για να δίνεις και να παίρνεις τέτοια συναισθήματα.

Τότε είναι που συνειδητοποιώ ότι αξίζει να είμαι άνθρωπος. Και να το μεταδίδω στους υπόλοιπους με όποιο τρόπο μπορώ. Με αυτό το σκεπτικό αποφάσισα να εικονογραφήσω ανθρώπινα πορτρέτα, χρησιμοποιώντας απλές γραμμές. Για να εκφράσω την σαφήνεια. Την ομορφιά της καθαρής, ανθρώπινης συμπεριφοράς.

Αν λοιπόν το πέτυχα και σου αρέσει να ακολουθείς την απλότητα, τράβηξε και εσύ καθαρές γραμμές και ζήσε αληθινά, ανθρώπινα.

Καλή ζωή.

 

Leave a Reply