Φθηνό Φθινόπωρο.

Τέσσερις εικονογραφήσεις για την εποχή της συγκομιδής.

Τέλη Σεπτεμβρίου. Έχουμε μπει πανηγυρικά στην προσιτή περίοδο. Στην εποχή που όλα φαίνονται να προσεγγίζονται εύκολα.

Τα φύλλα αλλάζουν χρώμα και πέφτουν, χωρίς εμείς να κάνουμε καμιά προσπάθεια. Οι καρποί είναι έτοιμοι και μας περιμένουν να τους συγκεντρώσουμε, κάθε είδους χειμερινή δραστηριότητα οργανώνεται και μας καλεί να την επιλέξουμε. Οι πληροφορίες ρέουν ασταμάτητες και η επιλογή είναι δική μας.

Ακούμε το θόρυβο της πόλης που έχει ζωντανέψει μετά από την ηρεμία του Αυγούστου, βλέπουμε την αλλαγή στη φύση, μυρίζουμε τη βροχή, αισθανόμαστε τη μεταβολή των οργανισμών και των καταστάσεων. Νιώθουμε τα πάντα να μπαίνουν σε μία νέα τροχιά, με όλες μας τις αισθήσεις. Παρατηρούμε, συλλέγουμε και ετοιμαζόμαστε. Εύκολα και απλά.

Το Φθινόπωρο είναι φθηνό, όχι με την έννοια της χαμηλής ποιότητας αλλά με την άλλη, τη θετική. Είναι πλούσιο, άφθονο και προσιτό. Εργάζεται πυρετωδώς και μας προσφέρει απλόχερα κάθε μορφή νέας αρχής, κάθε είδους αλλαγής.

Δε χρειάζεται να σκεφτόμαστε πως είναι η αρχή των δυσκολιών, της έντονης και δύσκολης δραστηριότητας, ο προάγγελος του κρύου και της καταχνιάς. Δεν είναι απαραίτητο να ταλαιπωρούμαστε με αρνητικές, ανούσιες σκέψεις. Η εποχή των κίτρινων φύλλων, έχει τόσα να μας δώσει! Εμείς, δεν έχουμε παρά να το αντιληφθούμε, να αφουγκραστούμε τα δώρα του Φθινοπώρου και να τα δεχτούμε με φρέσκια διάθεση και γεμάτοι ευγνωμοσύνη.

Μπορεί να ξεκινήσουμε μία νέα δραστηριότητα, ένα νέο χόμπι. Να συγκεντρώσουμε όλη την εμπειρία της προηγούμενης χρονιάς και να κάνουμε τα εγκαίνια μίας νέας, πιο σοφής. Να μάθουμε μία τέχνη, να λάβουμε μία γνώση. Να δραστηριοποιηθούμε. Να παρατηρήσουμε, να επιλέξουμε και να ανανεωθούμε. Όλα είναι στα χέρια μας και μας περιμένουν.

Με αυτές τις γεμάτες σκέψεις και τη θετική διάθεση, ξεκίνησα να εικονογραφώ το Φθινόπωρο. Έβαλα στο κέντρο κάθε εικόνας ένα πρόσωπο και γύρω του την αφθονία. Τον πλούτο στα χρώματα και στα σχήματα, που μόνο αυτή η εποχή μπορεί να προσφέρει. Και αφού δημιούργησα κάθε μορφή νέας δραστηριότητας που μπορούσα να φανταστώ αφαιρετικά, έκλεισα τα αρχεία των εικόνων με ένα πλατύ χαμόγελο. Τα ανέβασα στο blog και ακολουθώντας τη φιλοσοφία της περιόδου, τα μοιράζομαι μαζί σου, φθηνά.

Αν λοιπόν αυτή η εποχή σε μελαγχολεί ρίξε μια ματιά στην εικονογράφηση, σκέψου θετικά και ζήσε τη φθήνια του Φθινοπώρου.

Καλή συγκομιδή!

Leave a Reply