Μικρές κυρίες.

Ανακάλυψε ποιά κυρία είσαι.

Όταν βαριέμαι, σχεδιάζω. Είναι μεγάλη η ποικιλία των σκίτσων μου και έρχονται πολλά στην επιφάνεια. Το βασικότερο από όλα, είναι ότι το σκίτσο που κάνω κάθε φορά, καθρεφτίζει την εκάστοτε συναισθηματική μου κατάσταση.

Ένα άλλο στοιχείο που έχω παρατηρήσει είναι ότι πολλές φορές επαναλαμβάνω το ίδιο θέμα, τις «Μικρές κυρίες». Πρόκειται για αστεία πρόσωπα γυναικών που φοράνε γυαλιά. Παρακολουθώντας την εξέλιξη τους κατέληξα ότι οι «Μικρές κυρίες» θυμίζουν καρικατούρες και αποτελούν έξι διαφορετικούς χαρακτήρες γυναικών.

Σύμφωνα με την Wikipedia, oι καρικατούρες (caricatures) απεικονίζουν ένα θέμα με απλουστευμένο ή υπερβολικό τρόπο. Οι πρώτες καρικατούρες εντοπίστηκαν στα έργα του Leonardo da Vinci, ο οποίος τις χρησιμοποιούσε ως απλά προσχέδια για να δώσει στον πελάτη του να καταλάβει το τελικό έργο.

little-women-caricature-illustration-georgiakalt-3 little-women-caricature-illustration-georgiakalt-2

Οι καρικατούρες μου δεν σχεδιάστηκαν για αυτό τον σκοπό αλλά σίγουρα είναι ένα γρήγορο σκίτσο που παρουσιάζει έξι γυναίκες: την Weirdo, την Careless, την Μiss Classy, την Trendy, την Vintage lover και την Fashion guru. Μου θυμίζουν το μυθιστόρημα της Louisa May Alcott «Little women». Γυναίκες καθημερινές, σύγχρονες, απλές. Γυναίκες με διαφορετικό χαρακτήρα.

little-women-caricature-illustration-georgiakalt-4 little-women-caricature-illustration-georgiakalt-5

Yπάρχει κάποια από αυτές τις μορφές γυναικών που με αντιπροσωπεύει; Υπάρχει κάποιος χαρακτήρας που με εκφράζει; Ίσως αν διαλέξω με βάση την συχνότητα που σκιτσάρω τον ίδιο χαρακτήρα, να δώσω την απάντηση. Ίσως πάλι αν πω αυθόρμητα ποιό σκίτσο μου αρέσει πιο πολύ, να μάθω την αλήθεια.

little-women-caricature-illustration-georgiakalt-6 little-women-caricature-illustration-georgiakalt-7

Νομίζω όμως ότι όλες λίγο-πολύ έχουν κοινά στοιχεία με τον χαρακτήρα μου. Όλες οι κυρίες έχουν να μου πουν κάτι και για αυτό αποτυπώνονται στο χαρτί. Το σίγουρο είναι ότι όλες είναι μικρές και όλες κυρίες. Όπως οι περισσότερες γυναίκες.

Εσύ ποιά μικρή κυρία είσαι;

Τα συγκεκριμένα σκίτσα σχεδιάστηκαν με το Αdobe Illustrator Draw που συχνά μου κάνει παρέα όταν βαριέμαι…

Leave a Reply