Ταξίδια x4.

Μία σειρά από αφίσες γνωστών προορισμών, εμπνευσμένη από το τραγούδι «Milan Madrid Chicago Paris» του Jay Jay Johanson. 

Ταξίδι, απόδραση, αναψυχή, ελευθερία.
Διαδρομή, άγνωστο, ανακάλυψη, εμπειρία.
Προορισμοί, προορισμοί, προορισμοί, προορισμοί.

Έχω ασχοληθεί, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Έχω γράψει άρθρα για την έννοια του ταξιδιού, σε όλες τι εποχές και την έχω συνδυάσει με όλα τα θέματα του blog μου (γραφιστική, διακόσμηση, φωτογραφία, εικονογράφηση). Και δεν είναι τυχαίο.  

Η εμπειρία μιας απόδρασης είναι τόσο αναζωογονητική, που η σκέψη της με ακολουθεί όλες σχεδόν τις ημέρες του χρόνου. Γιατί ενώ το ταξίδι μπορεί να είναι πραγματικό ή νοητό, η εμπειρία που προσφέρει είναι ίδια και απαράλλαχτη. Ονομάζεται ευχαρίστηση.

Milan, Madrid, Chicago, Paris.

Έτσι ξύπνησα σήμερα. Με τέσσερις λέξεις στο μυαλό μου. Τέσσερις πρωτεύουσες ευρωπαϊκών χωρών που τυγχάνει να αποτελούν και τίτλο ενός τραγουδιού του Σουηδού μουσικού, Jay Jay Johanson.

Το «Milan Madrid Chicago Paris», ανήκει στο άλμπουμ «Tattoo» και έρχεται από το μακρινό 1998. Είχα λοιπόν καιρό να το σιγοτραγουδήσω…και όμως! Εμφανίστηκε από το πουθενά για να μου θυμίσει την ανάγκη για ανανέωση. Τη διάθεση για δημιουργία. 

Και το αποφάσισα· να δημιουργήσω. Να σχεδιάσω τέσσερις αφίσες που να αφορούν όλους τους προορισμούς των στίχων του τραγουδιού. Να σκεφτώ ποια χρώματα, ποιες γραμματοσειρές, ποια σύμβολα ταιριάζουν και επικοινωνούν καλύτερα, αυτές τις πόλεις ή χώρες. Και παράλληλα, να φανταστώ πως κάνω ακόμα ένα ταξίδι, ακόμα μία ανακάλυψη. 

Αν πέτυχα τη γραφιστική απόδοση, δεν είμαι σίγουρη. Όμως κατάφερα να αποδράσω για ακόμα μία φορά. Το ευχαριστήθηκα τόσο, που αποφάσισα να μοιραστώ την εμπειρία μου μαζί σου και να στην παρουσιάσω σαν ένα «ταξίδι x4». Γιατί ο σχεδιασμός μου προσέφερε ακριβώς αυτό· μία απόδραση τόσο δυνατή, που ήταν σαν να τη ζω επί τέσσερις φορές!

Aν λοιπόν είσαι λάτρης των ταξιδιών και έχεις την ανάγκη για φυγή, ρίξε μια ματιά στις αφίσες μου, βάλε το τραγούδι του Jay Jay Johanson να παίζει και…

Kαλά ταξίδια, καλή ζωή!

Leave a Reply