Η ώρα του παιδιού.

Πώς να περάσεις ευχάριστα την ώρα σου.

Όχι, αυτή η ώρα δεν είναι αφιερωμένη στο παιδί σου. Είναι αφιερωμένη στο παιδί που κρύβεις μέσα σου. Μπορεί να είναι βαθιά κρυμμένο, στα έγκατα της ψυχής σου, αλλά υπάρχει. Και πρέπει να βγαίνει, που και που, προς τα έξω. Και να περνάς καλά. Πρώτα εσύ και αν τύχει και κανένας άλλος, οκ!

Αυτήν την ώρα ψάχνω πολλές φορές απεγνωσμένα. Όταν το άγχος έχει χτυπήσει κόκκινο και οι μέρες είναι δύσκολες. Τότε, κλέβω μισή ή μία ώρα από τον ύπνο μου και ψάχνω για περίεργες εικόνες. Εικόνες δημιουργικές που με βοηθάνε να παίξω. Συνήθως τις «μαζεύω», μαζί με άλλες στον λογαριασμό μου στο Pinterest. Στην συνέχεια, με την πρώτη ευκαιρία, διαλέγω μία και αρχίζει το παιχνίδι!

Η επιλογή της εικόνας γίνεται με βάση την έμπνευση που μου προσφέρει. Συνήθως η έμπνευση συνοδεύεται από χιούμορ. Για παράδειγμα, μπορεί να δω μία φωτογραφία με απλωμένα βρακιά και να μου έρθει η ιδέα, να σχεδιάσω ένα ανθρωπάκι που χρησιμοποιεί για καπέλο το απλωμένο βρακί.

playtime-by-georgia-kalt-2

Το εργαλείο-εφαρμογή που χρησιμοποιώ για να σχεδιάσω πάνω στην φωτογραφία είναι το Adobe Drow. Εύκολο και απλό στην χρήση για οποιοδήποτε χρήστη.

Η ώρα περνάει ευχάριστα και δημιουργικά. Πολλές φορές και θεραπευτικά. Νιώθω ότι παίζω σε ταινία του Jacques Tati. Στην ταινία «Mon Oncle» ή καλύτερα στην «Playtime». Ένας άνθρωπος που μοιάζει με ενήλικα αλλά τελικά είναι παιδί. Μία φιγούρα που λειτουργεί καθημερινά στον ακατανόητο κόσμο των μεγάλων, αλλά νιώθει τόσο διαφορετικά!

playtime-by-georgia-kalt-3

playtime-by-georgia-kalt-4

Η ώρα του παιδιού, είναι ιερή. Πραγματοποιείται όσο γίνεται πιο συχνά, χωρίς συνταγή γιατρού. Και έχει αποτέλεσμα. Σίγουρο. Γιατί όπως αναφέρει και η γνωστή φράση: «παιδί είμαι και εγώ!».

Αν θες να νιώσεις παιδί, δοκίμασε το.

Leave a Reply