Πώς το πάθημα γίνεται μάθημα

4 απόπειρες τυπογραφίας με οδοντόπαστα.

Είναι γνωστό πως αν δεν δοκιμάσεις, δεν θα μάθεις και δεν θα πάθεις. Επιπλέον, είναι δεδομένο πως αν δεν πειραματιστείς δεν θα εξελιχθείς.

Η συσσώρευση εμπειριών είναι ευλογία Θεού και η κατανόηση τους αποτελεί θείο χάρισμα. Γιατί είναι υπέροχο να δοκιμάζεις και να πειραματίζεσαι, αλλά είναι σημαντικότερο να χτίζεις την κρίση σου ώστε να κατανοείς και να αφομοιώνεις τα στοιχεία των εμπειριών σου.

Ακολουθώ τους παραπάνω κανόνες και προσπαθώ να τους εφαρμόζω σε κάθε περίπτωση. Έτσι δημιούργησα το blog και έτσι μου δόθηκε η ευκαιρία να μοιράζομαι εμπειρίες και να τις σχεδιάζω με εναλλακτικές τεχνικές. Έτσι έπραξα και σήμερα.

Από καιρό σκεφτόμουνα να βάλω σε εφαρμογή τον πειραματισμό, με εναλλακτικούς τρόπους, σχεδιασμού γραμμάτων-τυπογραφίας. Γιατί τυπογραφία δεν είναι μόνον η αποτύπωση του γραπτού λόγου και των εικόνων σε χαρτί και με μαζική κλίμακα, αλλά είναι και η απόδοση του με άλλα μέσα και υλικά όπως το ύφασμα, το γυαλί και το μέταλλο.

Και μιας και την πρώτη απόπειρα την έκανα με την Bâtonnet font, είπα να συνεχίσω την προσπάθεια χρησιμοποιώντας ένα διαφορετικό μέσο αυτήν την φορά, που όμως έχει να κάνει και πάλι με την υγιεινή μας.

Η αφορμή δόθηκε όταν ένιωσα μια ενόχληση στην στοματική μου κοιλότητα. Ο πονόδοντος έκανε την εμφάνιση του αιφνίδια και η σκέψη της οδοντόπαστας ήταν ακαριαία!

Πήρα ένα παυσίπονο για το δόντι, οδοντόπαστα, χαρτί και ξεκίνησα τα πειράματα. Οι προσπάθειες ήταν αρκετές γιατί το υλικό της οδοντόπαστας δεν μου έδινε μεγάλη ευχέρεια στον σχηματισμό των γραμμάτων. Τα καλύτερα αποτελέσματα αυτής της απόπειρας επέλεξα να τα μοιραστώ εδώ μαζί σου.

Και μιας και οι επισκέψεις μου στον οδοντίατρο είναι συχνές αυτήν την εβδομάδα και η εμπειρία επίπονη, να θυμίσω πως δεν είναι τυχαίο που οι γιατροί την συναστούν. Μία οδοντόπαστα σώζει δόντια και ένα πάθημα πρέπει να γίνεται μάθημα.

Αμήν.

Leave a Reply