Ήρθες σαν την Άνοιξη.

4 αφίσες που ανεβάζουν την ανοιξιάτικη διάθεση.

Ήρθε! Δειλά, δειλά σκάει μύτη και μας στέλνει θετικά μηνύματα. Η Άνοιξη ήρθε και δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς.

Είναι παντού! Στον ήλιο που αρχίζει και γίνεται πιο δυνατός, στις μέρες που μεγαλώνουν, στα μπουμπούκια των δένδρων που εμφανίζονται σιγά-σιγά, στην γύρη που κάνει τις μύτες να τρέχουν. Είναι παντού και μας κάνει να «ανεβαίνουμε» και να νιώθουμε καλύτερα. Είναι παντού και μας φωνάζει να την ακολουθήσουμε. Η Άνοιξη ήρθε και μας ζητάει να ανοίξουμε τις καρδιές μας και να ανεβάσουμε την διάθεση μας.

Σήμερα λοιπόν αποφάσισα και εγώ να της «ανοίξω». Να με συνεπάρει και να βγάλω κάθε καλή διάθεση, σχεδιάζοντας τέσσερεις αφίσες επηρεασμένες από ρετρό, ανοιξιάτικα τραγούδια.

  • «Άστα τα μαλάκια σου»: ένα τραγούδι που γράφτηκε στα τέλη της δεκαετίας του ’30, ηχογραφήθηκε το 1951, τραγουδήθηκε από πολλούς γνωστούς καλλιτέχνες και ακούγεται μέχρι τις μέρες μας. Οι στίχοι ανήκουν στον Αλέκο Σακελλάριο και τον Χρήστο Γιαννακόπουλο ενώ η μουσική γράφτηκε από τον Μιχάλη Σουγιούλ. Στην ιστοσελίδα της «μηχανής του χρόνου» παρουσιάζεται η ιστορία του τραγουδιού, σύμφωνα με την οποίο ο Σακελλάριος έκανε 20 χρόνια για να δημοσιεύσει αυτό το τραγούδι και αφορμή στάθηκε η ταινία του σκηνοθέτη «Εκείνες που δεν πρέπει να αγαπούν».

  • «Βαλετσιάνες»:  ένα τραγούδι του 1947, με στίχους και μουσική του Γιώργου Λαύκα. Με τον όρο «Βαλετσιάνες» ο δημιουργός αναφέρεται στα όμορφα κορίτσια από την Βαλένθια, την τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Ισπανίας.

  • «Λίγα λουλούδια αν θέλεις στείλε μου»: ένα τραγούδι του 1939, με στίχους του Βασίλη Σπυρόπουλου και μουσική του Κώστας Γιαννίδη. Ανήκει στο μουσικο-χορευτικό είδος Foxtrot που εμφανίστηκε στην δεκαετία του 1910.

Τραγούδια γεμάτα λουλούδια, έρωτα, νοσταλγία και πάθος. Συναισθήματα που πρέπει να νιώθει κάθε άνθρωπος όταν θέλει να αλλάξει την διάθεση του, να νιώσει καλύτερα και ν ’ανοίξει την πόρτα στην καλύτερη εποχή.

Αν λοιπόν θες να νιώσεις και εσύ όμορφα βάλε τα τραγούδια να παίζουν και «άνοιξε» της.

Καλώς ήλθε!

Leave a Reply