Σαν πρώτη φορά.

Μία προσπάθεια γραφιστικής απόδοσης των πρώτων ημερών, της νέας χρονιάς.

2020! Ήρθε και αυτό!

Ήρθε και έφερε όλες τις ελπίδες της αρχής. Όλα τα θετικά συναισθήματα και την ενέργεια της πρώτης φοράς. Ήρθε και μας γέμισε δύναμη ώστε να αντιμετωπίσουμε όλα όσα έρχονται· τα καινούρια, τα μελλούμενα, τα γεγονότα και τις εμπειρίες που πρόκειται να συμβούν.

Ξύπνησα σήμερα, 1 Ιανουαρίου, και ένα χαμόγελο σχηματίστηκε στο πρόσωπο μου. Ψιθύρισα: «Καλημέρα 2020!» και γέμισα ενέργεια. Σηκώθηκα από το κρεβάτι, ετοίμασα τον πρώτο καφέ της χρονιάς και κάθισα κοντά στο παράθυρο. Κοίταξα έξω. Όλα μου φάνηκαν ίδια. Τα δένδρα, οι δρόμοι, τα μπαλκόνια των απέναντι πολυκατοικιών, οι γάτες της γειτονιάς και οι πρώτοι διαβάτες της ημέρας.

«Όλα είναι τόσο ίδια, αλλά και τόσο διαφορετικά!» σκέφτηκα. «Σήμερα είναι Τετάρτη και μοιάζει με κάθε άλλη αργία. Μοιάζει με μια συνηθισμένη Κυριακή του χρόνου…και όμως! Αισθάνομαι τόσο αισιόδοξη, νιώθω τόσο ανανεωμένη!». «Είναι η πρώτη μέρα που αλλάζει τα πράγματα. Είναι η αίσθηση της αρχής και του ξεκινήματος», αναλογίστηκα.

Κάθε γουλιά του καφέ, με βύθιζε περισσότερο στην σκέψη μου: «Τι ωραία θα ήταν να ξυπνάω κάθε μέρα με την ίδια διάθεση! Τι μοναδική αίσθηση θα ήταν, να αντιμετωπίζω την καθημερινότητα με το συναίσθημα της γλυκιάς αμηχανίας του αγνώστου!». Γιατί κάθε τι καινούριο κρύβει την επιθυμία της γνώσης και την όμορφη αγωνία της ανακάλυψης. Κάθε τι νέο, εμπεριέχει την έννοια της αλλαγής και της ελπίδας.

Είχα ήδη αδειάσει την κούπα του καφέ, αρμενίζοντας στην ήρεμη θάλασσα αυτών των λογισμών, όταν ξαφνικά όλα αναταράχτηκαν. «Και όμως μπορώ!» φώναξα. «Ξέρω πώς να νιώθω κάθε μέρα το ίδιο! Μπορώ να τα καταφέρω! Αρκεί να σκέφτομαι πως κάθε Τετάρτη, είναι η πρώτη Τετάρτη του χρόνου! Η Πέμπτη το ίδιο. Μπορώ να ξυπνάω κάθε Παρασκευή και να πιστεύω πως είναι η πρώτη αντίστοιχη! Το Σάββατο, η πρώτη μέρα που μπορώ να οργανωθώ! Η Κυριακή να φαίνεται ωραία γιατί είναι η πρώτη της ξεκούρασης και η Δευτέρα η πρώτη της εβδομάδας! Και κάθε ημέρα, κάθε εβδομάδα να την αντιμετωπίζω όπως της αρμόζει. Σαν πρώτη φορά!».

Έφυγα από το παράθυρο, άνοιξα τον υπολογιστή και μέσα σε ένα πνεύμα αισιοδοξίας και γεμάτη ενέργεια, σχεδίασα αφίσες. Αφίσες αφιερωμένες στις πρώτες ημέρες του νέου έτους. Στην Δευτέρα, την Τρίτη, την Τετάρτη, την Πέμπτη, την Παρασκευή, το Σάββατο και την Κυριακή. Αφίσες που θα μπορώ να τις κοιτάω κάθε πρωί για να θυμάμαι τα υπέροχα «πρώτα» συναισθήματα που με κατέκλυσαν σήμερα. Τη χαρά, την ελπίδα και τη δύναμη της αρχής. Τέλος αποφάσισα να μοιραστώ μαζί σου τις σκέψεις μου και να δημοσιεύσω τις αφίσες, από σήμερα 1η Ιανουαρίου και για όλη την επόμενη πρώτη εβδομάδα του χρόνου, στα προφίλ μου των κοινωνικών δικτύων.

Αν λοιπόν σου αρέσουν οι αρχές και ξύπνησες σήμερα με το ίδιο χαμόγελο ρίξε μια ματιά στις εικόνες μου και πού ξέρεις; Ίσως καταφέρουμε, εσύ και εγώ, να βλέπουμε την κάθε ημέρα της εβδομάδας «σαν πρώτη φορά».

Καλή Χρονιά, Καλές Αρχές!

Leave a Reply