Ὦ γλυκύ μου ἔαρ.

Μία ευχετήρια, πασχαλινή κάρτα για να την προσφέρεις όπου επιθυμείς.

Έχει γίνει παράδοση. Όταν θέλω να προσφέρω ένα δώρο σε κάποιο αγαπημένο πρόσωπο, το συνοδεύω με μία ευχετήρια κάρτα. Άλλοτε το θέμα που επιλέγω να σχεδιάσω, είναι προσωπικό και άλλοτε πιο γενικό. Εξαρτάται την περίσταση, την διάθεση και φυσικά το μήνυμα που θέλω να στείλω.

Ψάχνοντας στην Wikipedia έμαθα ότι πρωτοπόροι στις ευχετήριες κάρτες ήταν οι αρχαίοι Κινέζοι. Ξεκίνησαν πρώτοι να ανταλλάσσουν μηνύματα την περίοδο της Πρωτοχρονιάς, ενώ οι Αιγύπτιοι ακολούθησαν την ίδια πρακτική με την χρήση πάπυρων. Τον 15ο αιώνα η ανταλλαγή καρτών έγινε παράδοση και στην Ευρώπη.

Η ευχετήρια κάρτα και μάλιστα η έντυπη, έχει ιδιαίτερο νόημα. Δεν είναι απλά μια ευχή αλλά αποτελεί μία επίσημη έκφραση συναισθημάτων και παράλληλα δημιουργεί μία ανάμνηση, η οποία τις περισσότερες φορές είναι ευχάριστη. Κάποτε η κάρτα είναι τόσο ιδιαίτερη, που γίνεται πιο σημαντική από το δώρο που μπορεί να συνοδεύει.

easter_card_by_georgia_kalt_1

Το Πάσχα είναι από τις αγαπημένες γιορτές και δεν θα μπορούσα να εκφράσω τις ευχές μου αλλιώς, παρά μόνο με μια ευχετήρια κάρτα. Επέλεξα λοιπόν να τις δηλώσω με την χαρακτηριστικότερη πασχαλινή έκφραση της ελληνικής παράδοσης. Η φράση «Ὦ γλυκύ μου ἔαρ» ορίζει την ουσία του Πάσχα και το βασικό της νόημα για εμένα είναι: «άνοιξη της καρδιάς μου».

Η κάρτα είναι σχεδιασμένη σε διάσταση Α4. Μπορείς να την εκτυπώσεις σε οποιαδήποτε ποιότητα και βάρος χαρτιού επιθυμείς και να την διπλώσεις στη μέση.

 

Αν θέλεις να πεις σε κάποιον ότι είναι η «άνοιξή σου» ή να του ευχηθείς να έχει την άνοιξη στην ζωή του, μπορείς να κάνεις download την κάρτα εδώ:

download

Leave a Reply