Φωλιά από βινύλιο

4 προτάσεις διακόσμησης με δίσκους και πικάπ, για να ξεχειμωνιάσεις.

Παρασκευή βράδυ. Χειμώνας. Έχω γυρίσει στο σπίτι μετά από μια δύσκολη μέρα στη δουλειά, γεμάτη άγχος, ανησυχίες και ένταση. Βγάζω αργά τα παπούτσια μου και το μόνο που σκέφτομαι είναι τον καναπέ, χαμηλό φωτισμό, ένα ποτό και τον δίσκο των Jesus and Mary Chain, “Honey’s dead” να παίζει.

Κυριακή πρωί. Κρύο. Βρέχει ασταμάτητα και ίσα-ίσα που ξεχωρίζω το φως, έξω από το παράθυρο. Έχω μόλις φτιάξει καφέ, κάθομαι στην λευκή βελέντζα και χάνομαι στον σωρό με τα βινύλια για να βρω την πρωινή μου διάθεση.

Όπως και να το σκεφτώ, όποια σκηνή και αν περιγράψω, το βινύλιο είναι εκεί τον χειμώνα, για να με γεμίσει με τον υγρό του ήχο και να με βάλει σε μια κατάσταση μουσικής περιδίνησης. Να μου ζεστάνει την καρδιά.

Γιατί δεν μπορώ να σκεφτώ την έννοια της θαλπωρής μακριά από τις 33 στροφές. Δεν είμαι ικανή να ξεχειμωνιάσω χωρίς τις 45. Και μου είναι αδύνατον να ανεχτώ το κρύο χωρίς τις 78.

Για αυτό και σήμερα, αποφάσισα να ασχοληθώ με την διακόσμηση ενός χώρου που θα περιλαμβάνει τα σύνεργα της χειμωνιάτικης ευτυχίας· δίσκους και πικάπ.

Αγαπώ τόσο πολύ τα βινύλια και ότι αντιπροσωπεύουν, που έχω στην κατοχή μια συλλογή από vintage πικάπ και φυσικά δίσκους. Έτσι λοιπόν, συγκέντρωσα τον σωρό, έβαλα έναν δίσκο με παλμό να παίζει (κάτι από Ramones) και ξεκίνησα!

Το πρώτο που αναρωτήθηκα, είναι “τι θα με κάνει να νιώσω ακόμα περισσότερο την μουσική;” και “ποια αντικείμενα πέρα από τους δίσκους, θα ήθελα να έχω κοντά μου;”. Οι απαντήσεις ήρθαν ακαριαία και έτσι ξεκίνησα να μαζεύω χαλάκια, τραπεζάκια, τη κιθάρα μου και οτιδήποτε σχετικό μου ήρθε στο νου, από διάφορα σημεία του σπιτιού.

Τέλος, διάλεξα την φωλιά που θα ήθελα να ξεχειμωνιάσω και ξεκίνησα τις συνθέσεις. Στο τέλος κατέληξα σε 4  προτάσεις που στις παρουσιάζω με χαρά και σε καλώ να τις δοκιμάσεις ανεπιφύλαχτα! Δεν είναι απαραίτητο να έχεις διαφορετικά πικάπ ή μεγάλη συλλογή από δίσκους. Είναι όμως αναγκαίο να αγαπάς το βινύλιο και την χαλάρωση. Ένας συνδυασμός που λύνει κάθε πρόβλημα τον χειμώνα και χαρίζει απίστευτα ζέστες στιγμές.

Αν ψάχνεις μια φωλιά για τον χειμώνα και αγαπάς τον υγρό ήχο του πικάπ, μάζεψε τα σύνεργα σου και ξεκινά δουλειά. Το αποτέλεσμα θα σε επιβραβεύσει κ ο χειμώνας σου θα είναι γλυκός και γεμάτος μελωδίες!

Winter is coming, music is playing! Καλό χειμώνα!

 

Leave a Reply